sdol verslaat koploper hoonhorst

Voordat de wedstrijd goed en wel was begonnen moest trainer Hendri Zwinselman een aantal aanpassingen doen. Zijn keeper Kelvin Neijmeier kon door een knieblessure niet meedoen en moest worden vervangen door de keeper uit het tweede elftal. Tevens kon Mike Spoolder door een spierscheuring niet meedoen en werd vervangen door Ruben Koolhof. Na een kwartier spelen moest ook hij van het veld door een spierverrekking. Al met al een rumoerige start voor de ploeg uit Luttenberg.

De wedstrijd was een fysieke strijd tussen beide teams. Hoonhorst trainer Bert Spies: ‘Het was een fysiek pittige wedstrijd. SDOL had in Hoonhorst met 5-2 verloren en hadden dus wat goed te maken’. Ook Hoonhorst ging er vors in met volgens Zwinselman een tweetal overtredingen die zeker een rode kaart hadden verdiend.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Hoonhorst wist niet goed door de verdediging van SDOL te komen waardoor er weinig kansen werden gecreëerd. Lange tijd blijft het 0-0 en streeft SDOL af op een knap gelijkspel. Spies: ‘De laatste weken was SDOL verdedigend aardig goed, omdat ze vaak de nul hielden. Dat was voor ons erg moeilijk voetballen’. De ploeg van Spies had een koppositie te verdedigen. SDOL daarentegen hikt tegen de middenmoot aan en laat degelijk en stabiel voetbal zien. Spies: ‘Zij hebben door hun positie op de ranglijst feitelijk niks te verliezen en kunnen daardoor meer risico’s nemen’.

Vijf minuten voor tijd weet de ploeg van trainer Zwinselman, kort na een bal op de paal, toch een kans te benutten op de 1-0. Joep Jansen Holleboom geeft de voorzet op Mark Kortstee die de bal vervolgens met links binnenschiet. In de vijf minuten die resteren weet Hoonhorst de stand niet gelijk te trekken en ziet SDOL er met de winst vandoor gaan. ‘Eindelijk loon na werken’, omschrijft Hendri Zwinselman het treffend. Door het verlies van Hoonhorst weet Zenderen Vooruit de koppositie over te nemen van het team uit Hoonhorst. Bert Spies: ‘Ulu Spor heeft punten verloren en het is dan jammer dat je zelf de punten niet pakt, maar je kunt altijd een keer tegen zo’n wedstrijd aanlopen. Volgende week tegen Nieuw Heeten staan wij er gewoon weer en gaan we wederom voor de volle punten’.

SDOL zal volgende week wederom proberen te stunten tegen de nummer drie Ulu Spor. De Luttenbergers hebben zicht op de middenmoot door het goede en stabiele spel van de laatste paar wedstrijden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.