scheidsrechter drukt stempel op wedstrijd marienheem

Beide teams begonnen strijdlustig aan het duel om de drie punten. Voorafgaand aan de wedstrijd was het gat met Langeveen, maar één punt. Bij winst zou het team van Mariënheem trainer Sander Brinkman een plaats op de ranglijst stijgen. De eerste helft stond vooral in het teken van merkwaardige beslissingen van de scheidsrechter. Na enkele duels was het de scheids die voor nietszeggend contact een gele kaart trok. Brinkman: ‘Het voetbal werd binnen vijf minuten al onmogelijk gemaakt door een scheidsrechter die wij hadden. En dat was zowel ten nadele van Langeveen als van ons’.

In de 27e minuut wist Mariënheem een aanval vanaf eigen helft op te zetten. De bal kwam terecht bij Jesper Vloedgraven die met een paar sierlijke bewegingen de bal om de keeper van Langeveen wist te krijgen en in het doel schoot. De 1-0 voor de thuisploeg was een feit. Een verdiende voorsprong gezien het feit dat de scheidsrechter een aantal minuten daarvoor een dubieuze beslissing maakte door een overtreding op Maikel Lorkeers in het strafschop gebied van Langeveen niet te bestraffen met een penalty voor de thuisploeg. Een zelfde soort situatie werd vervolgens in het strafschopgebied van Mariënheem wel bestraft met een penalty waardoor in de 34e minuut Langeveen de 1-1 kon binnen schieten. Trainer Sander Brinkman: ‘Ik ben normaal niet zo van het afzeiken van scheidsrechters, maar zoiets als dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het voetbal in de vijfde klasse kan slecht zijn, maar dat zo’n scheids bij de KNVB mag fluiten is te triest voor woorden’.

Vanaf de zijlijn was het niet alleen voor het publiek zichtbaar dat de scheidsrechter rare beslissingen maakte. Ook de trainer van Langeveen was het na een overtreding op één van zijn spelers niet eens met de beslissing van de scheidsrechter. Hier bleek de beste man niet van gediend en werd door middel van een rode kaart van het veld gestuurd. Hij mocht een halve meter achter de boarding plaatsnemen. Met ieders één doelpunt zochten de teams de kleedkamer op voor de rust.

In de tweede helft was het één richtingsverkeer voor de thuisploeg. Kans op kans werd gecreëerd, maar zodra het team uit Mariënheem voor het doel van Langeveen kwam werd er door de vlagger van Langeveen afgevlagd voor buitenspel. Brinkman: ‘Hoe moet je daar dan tegen voetballen? Buiten het feit dat wij vandaag echt niet goed gespeeld hebben en Langeveen ook niet, maar dit is echt belachelijk’.

Ondanks het feit dat Mariënheem de tweede helft de bovenliggende partij was werd er in de 84e minuut door de bezoekers gescoord. Met nog ruim vijf minuten op de klok vond de scheidsrechter het wel mooi geweest en floot de wedstrijd af.

Sander Brinkman: ‘Wij zouden bij winst vandaag een goede stap op de ranglijst kunnen maken. Wij hebben echt niet goed gevoetbald vandaag, maar met zo’n scheidsrechter en vlagger wordt het je gewoon onmogelijk gemaakt. Daarom is dit verlies wel erg pijnlijk’. Volgende week zondagmiddag zal Mariënheem proberen het gat met de middenmoot te verkleinen tegen s.v. Raalte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.