samenwerking bibliotheek en kbs de korenbloem in raalte

‘De Bibliotheek op school’ is een educatieve aanpak voor elke Nederlandse basisschool om het plezier in lezen te vergroten. Het is gericht op het verbeteren van de leesvaardigheid van kinderen. Ongeveer 25 procent van de basisschoolleerlingen verlaat de school met een taalachterstand die kan oplopen tot maar liefst 2,5 jaar. De remedie is: leeskilometers make.! Met 15 minuten vrij lezen per dag leest een kind 1 miljoen woorden per jaar en groeit de woordenschat met 1000 woorden per jaar. Wanneer kinderen plezier krijgen in lezen gaan ze meer lezen, worden ze beter in taal en kunnen ze beter leren en participeren in de maatschappij.

Het is belangrijk dat al op jonge leeftijd met lezen wordt gestart. Door de samenwerking tussen kbs de Korenbloem en de Bibliotheek Salland worden kinderen vertrouwd gemaakt met (voor)lezen en mediawijsheid. Ook met de kinderopvang Koos, die op dezelfde locatie gevestigd is, zijn gesprekken om de samenwerking verder te versterken.

Met kbs de Korenbloem staat de teller op 20 basisscholen waar ‘de Bibliotheek op school’ actief wordt ingezet in de gemeentes Raalte en Olst-Wijhe.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.