sallandse sportploeg trapt af naar special olympics

Op 1, 2 en 3 juli vinden in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen Nationale Special Olympics plaats.

Ruim 40 sporters en bijna 20 coaches uit Raalte en Olst-Wijhe doen mee aan dit toernooi met twee disciplines: voetbal en zwemmen. Ze zijn al volop bezig met de voorbereidingen, de coördinatoren en coaches hebben afspraken gemaakt over wie er mee gaat en dus is het nu tijd voor het eerste officiële moment in dit Olympisch jaar: de kick-off van de Sallandse Sportploeg in Tijenraan in Raalte.

Deze kick-off vindt plaats in zwembad Tijenraan op zaterdag 2 april om 10.00 uur ’s ochtends. Dan springen zoveel mogelijk deelnemers aan de Special Olympics met een ‘bommetje’ het water in. Aansluitend wordt er een lekker potjes waterbasketbal gespeeld.

‘Veel van de sporters uit Raalte kennen elkaar al via school’, legt coördinator Wendy Scholten uit. ‘Maar we willen heel graag in juli als een grote sportploeg naar Nijmegen. Daarom is het leuk om elkaar ook van te voren af en toe al te ontmoeten!’

Door met verschillende verenigingen (SaVAS, Wijhe ’92, Rohda Raalte en SV Raalte) samen naar de Special Olympics te gaan (naar het voorbeeld van de Deventer Sportploeg) kunnen de verenigingen de krachten bundelen en bijvoorbeeld zorgen voor gezamenlijk vervoer e.d. ‘We gaan nu met voetbal en zwemmen, maar hopen dat er de komende jaren nog meer sporten bij komen!’, aldus Wendy.

Blauwe Plons
Van 2 tot 9 april is het de NVA-Autismeweek. Overal in Nederland nemen mensen een duik in de wereld van autisme en vragen aandacht voor het belang van bewegen en sport voor mensen met een beperking. Voor de nieuwe Sallandse Sportploeg een mooie combinatie met hun eigen Kick-off.

Trainen
De kick-off in het zwembad is voor de sporters het eerste officiële teken dat de Special Olympics 2016 wel heel dicht bij komen. De sporters verheugen zich erg op dit toernooi (en de begeleiders niet minder). Alle sporters zijn al flink aan het trainen, want natuurlijk willen ze allemaal met heel veel medailles en vaantjes naar huis komen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.