sallandse derby wordt in de eerste helft beslist

“In Raalte werd gisteren  de Sallandse derby tussen Kwiek 2 en Nieuw Heeten gespeeld. Nadat Kwiek als koploper naar Nieuw Heeten kwam en als koploper af vertrok wilden de dames uit Raalte zeker wat recht zetten tegen Nieuw Heeten.

Met name in de eerste helft liet de thuisploeg dat weten, binnen luttele minuten stonden de gastvrouwen op een 4-0 voorsprong. Vanaf dat moment speelden ook de gasten uit Nieuw heeten mee en kwamen op 4-2. In de dekking was de ploeg uit Nieuw Heeten te lief en dat kostte de ploeg in het midden van de eerste helft de wedstrijd, maar liefst 6 keer op rij mocht Kwiek 2 scoren zonder dat daar iets tegenover gezet werd, 14-5 in de 24e minuut. Voor Nieuw Heeten zaak om niet nog meer schade op te lopen voor de rust. De heren in het zwart floten bij een 16-10 stand voor de welkome rustpauze.

Na rust kwam er wel een heel ander Nieuw Heeten uit de kleedkamer, verdedigend werden de zaken veel kordater opgepakt waardoor Kwiek veel minder makkelijk kon scoren. Toen Nieuw Heeten na 10 minuten on de tweede helft offensief ging verdedigen waren de gastvrouwen het spoor bijster en moesten ze toestaan dat Nieuw Heeten steeds dichterbij sloop en het betere van het spel had. Bij een 23-20 stand in de 47e minuut leek het erop dat Nieuw Heeten door zou drukken en in ieder geval een gelijkspel mee zou nemen naar huis, helaas kon Kwiek in de omschakeling het verschil maken en de wedstrijd beslissen. Met een 26-23 eindstand en een gewonnen tweede helft keerden de Nieuw Heetense dames huiswaarts. Nu spelen de dames nog 3 finales waarvan er twee thuisgespeel worden.” geschreven door Egon Floors

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.