sallandse apotheken bij top van nederland

Zowel apotheek Wijhe als apotheek Luttenberg is vorige week in de prijzen gevallen. Beide apotheken staan in de top 10 van beste apotheken van Nederland 2015. Een prestatie van formaat. Apotheek ’t Hooge Zand in Hoogezand is uitgeroepen tot ‘Beste Apotheek van Nederland’.

Apotheek Wijhe en apotheek Luttenberg zijn beide lid van de Salland Vechtstreek (SAVE) apotheken, een cooperatie met als doel de regionale kwaliteit van farmaceutische zorg structureel te verbeteren en aan te sluiten bij andere zorgverleners in de keten.

In 2015 hebben 910 apotheken deelgenomen aan het Onderzoekprogramma Kwaliteit Apotheken van AMP, dat ook wordt aangeboden door Tevreden.nl, waarbij zij worden beoordeeld op de kwaliteit van hun (farmaceutische) dienstverlening. Zij stellen zich op deze manier toetsbaar op en kunnen zo hun eigen prestaties vergelijken met die van andere apotheken. Dit is uniek binnen de gezondheidszorg in Nederland en misschien wel wereldwijd.

Mystery guest
De deelnemende apotheken worden zes keer per jaar benaderd door ‘mystery guests’ die zich voordoen als alledaagse cliënt/patiënt van de apotheek en in die hoedanigheid het zorgproces van de apotheek doorlopen. Zij doen dit aan de hand van vooraf opgestelde scripts en gevalideerde evaluatieformulieren. Per onderzoek registreert de mystery guest de prestatie van de apotheken op circa 40 items, verdeeld over drie secties: bejegening, probleemanalyse en voorlichting, advisering en verstrekking.

De waarnemingen van de mystery guests worden getoetst aan de voor apotheken geldende vakinhoudelijke beroepsnormen en -standaarden. De normering wordt vastgesteld door een panel van onafhankelijke deskundigen, waarin apothekers uit het werkveld en vertegenwoordigers van beroepsorganisatie KNMP en de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen van de Universiteit Utrecht zitting hebben.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.