salland mag zich presenteren aan koninklijke familie

De Koninklijke familie krijgt op 27 april niet alleen een kijkje in de geschiedenis van de stad Zwolle en de regio, maar ziet ook meer over wat er te bieden is op het gebied van cultuur, talentontwikkeling en economie. Op vijf plekken in de stad wil Zwolle laten zien wat de kracht van de stad en de regio is. Ook Salland mag zich presenteren, meldt RTV Oost.

Olst-wijhe en Raalte mogen agrarische ontwikkeling laten zien.

Commissaris van de koning Ank Bijleveld en burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle zullen de Koninklijke familie ontvangen op de Nieuwe Havenbrug. De wandeling loopt via de Potgietersingel naar de Blijmarkt. Via de Luttekestraat gaat de route naar de Grote Markt en naar het Rodetorenplein. Daar stapt de familie op een boot voor een korte vaartocht over de Thorbeckegracht. Bij het Pelserbrugje stapt de familie weer uit voor het laatste deel van de wandeling, die naar het Broerenkerkplein gaat. Daar wordt het eindfeest gehouden.

Fakkelteit, Thorbecke en Herman Brood
Bij de aankomst op de Nieuwe Havenbrug, om 11.00 uur, is meteen aandacht voor muziek en talentontwikkeling. De Fakkelteit, een broedplaats voor jonge rappers, treedt op voor de koninklijke familie. Op de Blijmarkt, bij museum De Fundatie, is aandacht voor Zwolse helden als schrijver Rhijnvis Feith, staatsman Thorbecke en muzikant Herman Brood.

De stoet gaat vervolgens door naar de Grote Markt, het centrum van de stad. Daar wordt een parade gehouden met als thema de kracht van de regio. Op basis van de thema’s recreatie, logistiek, agro en food en kunststof wordt een overzicht van de omliggende gemeenten gegeven waar Zwolle nauw mee verbonden is.

Sport
Via de Melkmarkt loopt de route naar het Rodetorenplein. Daar is aandacht voor talentontwikkeling op sportgebied, met onder meer PEC-trainer Ron Jans, schaatser Ronald Mulder en beachvolleyballer Reinder Nummerdor. Maar niet alleen topsport krijgt aandacht: er wordt ook meer gedaan met paardrijden voor gehandicapten.

Op het Rodetorenplein stapt de koninklijke familie op een boot voor een korte vaartocht, die eindigt in de buurt van het geboortehuis van Thorbecke. Uiteindelijk eindigt de tocht op het Broerenkerkplein, voor het slotfeest met onder meer een optreden van Typhoon. Om 13.00 uur is het bezoek voorbij.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.