pec zwolle geeft voorsprong uit handen tegen fc twente

FC Twente begon de wedstrijd sterker en drukte de Zwollenaren terug. PEC kwam er echter een aantal keren gevaarlijk uit. In die fase schreeuwde Twente om een penalty, omdat oud-Twentenaar Brama hands maakte. De scheidsrechter vond het echter geen opzettelijke handsbal. Na 28 minuten spelen kwamen de bezoekers op 0-1. Een bijna perfecte vrije trap van Marinus werd nog knap gekeerd door Marsman, maar Marcellis was attent en bediende Ehizibue op maat, 0-1. FC Twente verdediger Schilder had wellicht zijn tweede gele kaart moeten hebben nadat hij uitgleed en Ehizibue vloerde, de scheidsrechter gaf slechts een vrije trap. De 0-1 werd door PEC zonder al te veel moeite vastgehouden tot de rust.

Twee minuten na rust schoot Hakim Ziyech op geweldige wijze de 1-1 binnen. Keeper Van der Hart had het nakijken. Weer tien minuten later was het opeens 2-1 voor de gastheren. Een schot van Cabral werd van richting veranderd en was daardoor onhoudbaar voor de goalie van Zwolle. Twente kreeg vervolgens twee gigantische mogelijkheden om de 3-1 te maken via Ziyech. Van der Hart hield de Zwollenaren echter knap op de been. PEC probeerde via lange ballen nog wat te forceren, maar werd niet echt meer gevaarlijk. Daarmee eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor FC Twente.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle om 19:45 uur de thuiswedstrijd tegen Willem II.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.