pb marienheem wil verbetering heg tussen n35 en parallelweg

Op meerdere algemene ledenvergaderingen van het Plaatselijk Belang kwam naar voren dat de inwoners van Mariënheem de heg tussen de N35 en de parallelweg er zeer belabberd uit vonden zien.

Er zitten veel gaten in de heg tussen de parallelweg en de N35 waar geen enkel plantje meer stond. Al met al zo’n 60 meter. De dorpsverfraaiingscommissie en verkeerscommissie hebben daarom de handen ineen geslagen om er dit voorjaar opnieuw jonge planten tussen te planten. Een avond overleggen, plantmateriaal bestellen en op een ochtend planten.

“De verkeerscommissie had het al een aantal keren aangegeven aan Rijkswaterstaat. Deze organisatie kon het niet zo snel georganiseerd krijgen vandaar dat wij de handen uit de mouw gestoken hebben. Het is niet alleen dat de heg er zeer slecht bijstond en meerdere mensen zich daaraan ergeren, maar de hef heeft ook heel duidelijk doel.”

Het doel van de heg is een visuele vernauwing teweegbrengen, zodat automobilisten hun snelheid aanpassen. In de bebouwde kom geldt een snelheid van 50km per uur. “Aangezien de N35 de laatste jaren steeds drukker is geworden leek het ons goed om de heg te herstellen. De parallelweg is voor ons dorp het belangrijke stuk waar veel fietsers en schoolgaande kinderen over gaan”, aldus Plaatselijk Belang Mariënheem.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.