pand hvs raalte verbouwd tot huurappartementen

SallandWonen gaat van start met de verbouwing van het leeggekomen kantoorpand aan de Marktstraat 65 in Raalte. Het pand, dat in het centrum van Raalte staat, wordt verbouwd tot woongebouw, met acht huurapppartementen. Waar eerder gewerkt werd, kan straks gewoond worden. Hiermee gaat SallandWonen innovatief en duurzaam om met de krapte op de woningmarkt.

Huurdersvereniging Salland, die als enige huurder nog in dit pand kantoor hield, is deze week verhuisd naar een gedeelte in het kantoorpand van SallandWonen. Nu het gehele pand leeg is, gaat de verbouw van start.

Bij het maken van het ontwerp is ingezet op duurzaamheid en het ontwikkelen van prettige en betaalbare appartementen. De appartementen, drie op de begane grond en vijf op de verdieping, zijn verschillend van grootte (47 m2 tot 75 m2). Naast de hoofdslaapkamer biedt ieder appartement een tweede ruimte, die als hobbykamer/kantoor/ logeerruimte geschikt is. De appartementen zijn daarmee geschikt voor 1- en 2 persoonshuishoudens. Er wordt verwacht dat met name starters op de woningmarkt geïnteresseerd zijn, omdat in het gebouw een lift ontbreekt.

SallandWonen biedt de woningen voor de verhuur aan volgens het reguliere aanbodmodel. Verwacht wordt dat de appartementen na de zomer aangeboden worden. De planning is dat het gebouw eind 2016 gereed is voor bewoning.

Informatie over dit project is te vinden op staging2.sallandwonen.nl/onzeprojecten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.