oud profwielrenners blazen immer weiter nieuw leven in

Fietsambassadeurs
De oude wielervereniging wordt omgedoopt tot de Overijsselse Fietsambassadeurs Club (OFC) Immer Weiter. De vele mannelijke en vrouwelijke (oud)topsporters zijn de wegkapiteins en vormen de kopgroep die zich inzet voor een onderscheidende rol voor Overijssel op fietsgebied.

Daarnaast zullen prominente bestuurders, ondernemers, organisatoren en andere ambassadeurs een rol vervullen in het bevorderen van het gebruik van de fiets. Michel ten Hag – oud amateurwielrenner en directievoorzitter van Ten Hag Makelaars & Financiële dienstverleningsgroep- heeft zich als eerste bereid verklaard deel uit te maken van het bestuur van Immer Weiter.

365 dagen fietsen
Theo de Rooij is één van de ambassadeurs die zich sterk maakt voor de stimulering van sportieve en recreatieve fietsactiviteiten. Hiervoor is het actieplan ‘365 dagen fietsen in Overijssel’ opgesteld: “Het gaat daarbij om activiteiten voor zowel de inwoners als bezoekers van Overijssel. Daarvoor willen we kwalitatieve en belevingsvolle fietsactiviteiten bieden, 365 dagen per jaar. Dat is alleen realiseerbaar als de ambitie breed wordt gedragen en fietsambassadeurs in alle lagen en organisaties zich inzetten. Immer Weiter zal als lanceerplatform voor fietscreativiteit gaan fungeren.”

Bakermat
Overijssel kan de claim leggen bakermat te zijn van het fietsen. In Deventer werd in 1869 de eerste rijwielfabrikant – Burgers Rijwielen – opgericht. Kort erna volgde de oprichting van ‘Immer Weiter’, dat behoort tot de eerste échte wielerverenigingen van Nederland. Met de terugkeer van de Overijsselse Fietsambassadeurs Club krijgt de lange traditie van de provincie op fietsgebied een herkenbaar gezicht.

Op 13 mei, voorafgaand aan de Ronde van Overijssel, worden de plannen van ‘365 dagen fietsen in Overijssel’ aan de landelijke pers gepresenteerd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.