opinie zagen in het broedseizoen

Bij de gemeente en professionele boomverzorgende bedrijven zijn ze nog niet wakker. De gemeente doet niets (heeft er ook geen beleid voor en handhaaft niet op bomenkap zoals blijkt uit de meldingen die via het meldpunt Bomen binnenkomen.) Boom professionals weten dat ze in Raalte nog door kunnen zagen terwijl in omliggende gemeentes dit al verboden is in verband met het broedseizoen.

Vanuit de diverse kernen in de gemeente Raalte krijgt het meldpunt Bomen van GroenLinks Raalte berichten dat de kaalslag in het buitengebied onverminderd doorgaat. Het wordt een platte groene woestijn van eentonige monocultuur gewassen waaruit de natuurlijke landschapselementen in sneltreinvaart verdwijnen. De druk van de agrarische sector op vaak gepachte grond is groot. Mest uitrijden en mais verbouwen tot halverwege de sloot, koeien niet meer in de wei dat moet je niet willen maar het gebeurt wel. De betrokkenheid bij het Sallandse Landschap; LTO heeft er geen belangstelling meer voor. Bomen worden gekapt zodat koeien als ze in de wei staan het veel te warm hebben en dus de schaduw van de stal opzoeken. Het moet niet gekker worden.

Hoog tijd dat de politiek zich iets aan gaat trekken van de negatieve effecten van schaalvergroting in de landbouw. Want de effecten gaan verder dan de landbouw. Het ontbreken van een kapbeleid is bijvoorbeeld ook een effectieve manier om recreatie en toerisme te laten verdwijnen naar meer boomrijke en landschappelijke aantrekkelijke buurtgemeenten.

Help de agrarische sector met richtlijnen naar een mooi Sallands landschap. Bescherm natuurwaarden en biedt de landbouw ruimte door duidelijke richtlijnen. GroenLinks Raalte heeft op de informatie bijeenkomst van de Gemeente raad in Heeten de kapstok voor een verantwoord groenbeleid aangereikt. De stofjas kan er aan, de mouwen omhoog. Kom op Raalte maak nu werk van een groene toekomst.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.