olst wijhe levert bijna ton aan kleding in

De inwoners van Olst-Wijhe hebben afgelopen jaar maar liefst 93.447 kilogram textiel gedoneerd in de textielcontainers van Sympany. Het ingezamelde textiel wordt gesorteerd, omgepakt en verwerkt in de drie vestigingen van Sympany in Utrecht, Eindhoven en Assen. In 2016 komen hier nog eens drie vestigingen bij.

Textiel is te onderscheiden in ‘opnieuw te dragen’ en ‘niet opnieuw te dragen’ textiel. Textiel dat opnieuw te dragen is, wordt verkocht aan textiel- en sorteerbedrijven. Textiel dat niet opnieuw te dragen is, een groeiend deel, vindt zijn bestemming in nieuwe toepassingen.

Opbrengst
Sympany werkt aan de zelfredzaamheid van mensen in binnen- en buitenland. “In Nederland bieden we werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In Angola, DR Congo, Ethiopië, India en Malawi steunen we textiel gerelateerde projecten. In 2015 zijn daar 20.000 mensen gesteund waarbij duurzaamheid en zelfredzaamheid een belangrijke rol spelen”, laat het bedrijf weten.

“In Ethiopië ondersteunen we in samenwerking met Solidaridad een project dat het gezinsinkomen voor 30.000 mensen en hun families verbetert met activiteiten gericht op duurzame en inclusieve groei van de Ethiopische kleding- en textielsector in overeenstemming met de internationale normen voor de kledingproductie. Allemaal mogelijk gemaakt dankzij uw gedoneerde textiel.”

Over Sympany
Sympany is een van de grootste charitatieve textielinzamelaars in Nederland. In 135 gemeenten wordt met een kleine 50 medewerkers en bijna 2.400 textielcontainers jaarlijks ruim 23 miljoen kilogram textiel ingezameld. Sympany is begin 2015 ontstaan uit een fusie tussen KICI en Humana.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.