olst krijgt eigen basistraining transitie

Hoe dan ook doet de voltallige initiatiefgroep van Olst in Transitie mee. En niet voor niets, want de training gaat in op heel praktische vragen als: Wat ‘doe’ je in Transitie? Waar komt het concept vandaan, hoe werkt het en wat kun je er mee? Hoe vorm je een effectieve initiatiefgroep en welke middelen en methoden kun je gebruiken in je eigen woonplaats? Na afloop van de training beschikken de deelnemers over een volle gereedschapskist, een stevige basis om lokaal mee aan de slag te gaan.

Praktische handvatten voor iedereen
De training is overigens niet alleen voor wie in het kader van Olst in Transitie actief is of wil gaan worden. Hij biedt namelijk praktische handvatten voor iedereen die aan de slag wil (zijn) met de kanteling naar een duurzame samenleving, op welk terrein dan ook. Dat kan dus ook binnen je werk, in je eigen straat of buurt, bij andere organisaties, instellingen en overige sociale verbanden.

Overigens zijn dit allemaal zaken die de initiatiefgroep van Olst in Transitie graag wil ondersteunen. Het uiteindelijke doel van het Transitie-initiatief is om te komen tot een energie- en klimaatneutraal dorp, dat qua voedsel grotendeels zelfvoorzienend is. Olst in Transitie wil ook toewerken naar een duurzame, sterk lokaal gerichte economie, en stimuleren dat Olsternaren nog meer dan nu in allerlei plaatselijke initiatieven met elkaar samenwerken.

Informatie en aanmelden
De training vindt plaats op zondag 20 en woensdag 23 maart van 9:00 tot 17:00 uur. Deelname kost 20 euro per persoon. Opgave kan via het aanmeldformulier op staging2.olstintransitie.nl of via een mailtje naar olst.in.transtie@gmail.com. Daar kan men ook terecht voor vragen. Na aanmelding krijgen de deelnemers nadere details toegestuurd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.