oktoberfeest heino viert dit jaar lustrum

Stichting Heino’s Feest liep al jaren rond met het idee om een oktoberfeest in Heino te organiseren. Begin 2012 werden deze plannen serieuzer en werd voorzichtig bekeken hoe ze dit konden realiseren. Tijdens hun plannen kwam hen ter ore dat Henk Lunsing van Oortwijn Heino ook dergelijke plannen had. In juni 2012 werden de handen ineen geslagen en een succesvolle samenwerking was het vervolg. Binnen enkele maanden werd een compleet nieuw feest in elkaar gedraaid, die door vele Heinoërs inmiddels al niet meer van de jaarlijkse evenementenkalender weg te denken is. Dit jaar is de vijfde editie en dus het eerste lustrum. Op zondag 9 oktober is het zover.

Ondanks het grote succes in de eerste vier edities gaat er toch wat veranderen in de opzet. “De deur gaat ieder jaar om 14.00 uur open en binnen het uur staan de eerste mensen op tafel te dansen,” aldus Lunsing. “Iedere editie was een gigantisch feest, maar er veranderde wel iets in de afgelopen vier jaar. In het eerste jaar lag de nadruk vooral op de muziek en dit trok een breed publiek. In de daaropvolgende edities kreeg het echter een steeds hoger après ski gehalte, waardoor het wel een soort van najaarscarnaval leek. We kregen zelf het gevoel dat we enigszins waren afgedwaald van de basis van een oktoberfeest.” Lunsing vervolgt, “We hebben het programma voor dit jaar al rond! Er zijn meerdere bands en artiesten vastgelegd en allen zijn echte Duitse toppers. Hierdoor is er vrijwel het gehele feest live muziek te horen met slechts tussendoor en aan het eind even een DJ.”

Tent
Dit is echter niet de enige wijziging. Lunsing vertelt verder; “Ook de indeling van de tent zijn we voornemens te veranderen. Omdat de helft van het publiek het hooguit een uur volhoudt om te zitten, en de volgende vijf uur dansend op tafel doorbrengt is het podium voor de mensen achterin de tent nog amper te zien. We willen het de mensen niet verbieden om op tafel te dansen en onderzoeken daarom of het haalbaar is om het podium in het midden van de tent te zetten. Hierdoor is het voor een ieder nog goed te volgen.”

Door deze wijzigingen denken zowel Oortwijn Heino als Stichting Heino’s Feest weer een feest voor jong en oud neer te gaan zetten. Beide hopen dan ook dat alle Oktoberfest minnende Heinoërs de feesttent weer een bezoek brengt op zondagmiddag 9 oktober.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.