nieuw heeten mist scorend vermogen

‘De eerste helft was van beide kanten wel heel erg rommelig’, aldus Bert Spies. Zijn team kwam eigenlijk niet echt aan voetballen toe. Spies: ‘Zowel Nieuw Heeten als Hoonhorst heeft een aantal kansen gehad, maar de eerste helft was een open wedstrijd’.

Een fysiek sterk Nieuw Heeten won vooral veel duels en had volgens Nieuw Heeten trainer Harold Sneller de overhand in de eerste helft, maar miste het afrondend vermogen. Iets waar zijn ploeg de laatste wedstrijden erg veel last van heeft. Sneller geeft zijn ploeg een compliment voor het goede veldspel dat ze volgens hem hebben laten zien. ‘Wij creëren veel mogelijkheden, maar wij hebben moeite om onszelf daarvoor te belonen’, aldus Sneller. Beide teams gaan doelpuntloos de kleedkamer in.

Hoonhorst komt goed de kleedkamer uit en weet in de tweede helft al na vijf minuten te scoren. Spies: ‘Na een mooie aanval scoren wij de 1-0. Daar krijgen wij meer zelfvertrouwen door en er ontstaat meer ruimte om te voetballen vanaf de andere kant’. Een kleine tien minuten later is het weer raak voor Hoonhorst en staat de 2-0 op het scorebord. Sneller: ‘Wij geven vlak na rust al snel twee kleine kansen weg. Het gevaar en de kwaliteit van Hoonhorst is kunnen creëren van mogelijkheden als de tegenstander kleine kansen weggeeft’. De oefenmeester van Hoonhorst had meer doelpunten verwacht gezien de kansen die er na de 2-0 voorbij kwamen. ‘Het belangrijkste is dat wij de punten weer binnen hebben’, aldus Bert Spies.

Harold Sneller wil nog graag de complimenten geven aan de jonge scheidsrechter van dienst: ‘Wij hadden vandaag een hele goede scheidsrechter. Als de scheidsrechter een compliment verdient dan mag dat ook wel eens gezegd worden. Deze jongen fluit niet lang meer in de vierde of vijfde klasse daar heeft hij te veel klasse voor naar mijn idee’.

Volgende week zal Nieuw Heeten het thuis opnemen tegen Sportlust Vroomshoop. Wederom een wedstrijd tegen een zeer sterk voetballende ploeg.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.