motorcrosser heiki laing hard onderuit in derde nk motorcross mx1

Na een goede 5e tijd te hebben geklokt in de kwalificatie op het circuit wat bij de meesten beter bekend is als het circuit van de zwarte cross kwam Heiki Laing pas laat in de 1e manche op gang en begon aan een wat een bijna karakteristieke inhaalslag lijkt te worden van de Haarlenaar. De Jonge coureur van het JP extreme team lijkt een patent te hebben om zich vanaf de achterste regionen weer naar voren te knokken.

Bij de tweede manche zat hij echter wel goed van voor en kwam als nummer vier door. Door twee stuurfouten die op dit niveau genadeloos worden afgestraft zakte hij terug naar plaats zes. Lange tijd zag het er naar uit dat Laing ook op plaats zes zou worden afgevlagd maar in de laatste twee ronden leek hij zich te herpakken en stuurde hij zijn Hartelman yamaha tot aan het achterwiel van de nummer drie in de wedstrijd. Deze plek zou na de vierde plek in de eerste manche recht hebben gegeven op een podium plaats maar een snoeiharde crash bij het passeren van de 3e man gooide roet in het eten. Laing was na deze crash even compleet de weg kwijt maar wist na een paar keer schuddekoppen toch nog weer overeind te komen om zijn yamaha de laatste sporen tot aan de finish te geven wat hem wederom een keurige vierde plek opleverde in het eindklassement. Een wedstrijd die voelde als verlies. Het gezicht van de altijd sympathieke Haarlenaar sprak na afloop boekdelen. Laing blijft aansluiting houden en het is wachten op zijn eerste echte overwinning want vandaag was hij er wel heel dicht bij.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.