massagepraktijk quies officiele praktijk voor massagetherapie

Wie denkt dat massage alleen maar is ter ontspanning heeft het mis. “Massage ontspant inderdaad, maar het doet nog zoveel meer,” vertelt Ineke: “Zo kan ik bijvoorbeeld met Triggerpoint massage kleine verkrampingen in de spier oplossen. Die triggerpoints zitten veelal in het been, de schouder of onderrug en mensen kunnen er veel last van hebben. Daarnaast zorgt massage ook altijd voor het opgang brengen van de doorbloeding waardoor afvalstoffen het lichaam verlaten en voedingsstoffen opgenomen kunnen worden.”

Naast Ontspanningsmassage en Triggerpointmassage biedt Ineke o.a. ook Bindweefselmassage, massage bij fibromyalgie, Lymfedrainage, Voetreflexmassage, Sportmassage en massage bij hoofdpijn. Ineke: “Iedere massage heeft zijn eigen eigenschap en is in te zetten bij de diverse problemen waar men mee komt. Zo komen er bijvoorbeeld mensen met stress, sportblessures, hoofdpijn, maar ook pijn in de schouder, nek, rug of been. Mensen denken dat ik door mijn visuele beperking (Ineke is blind) mijn gevoel beter heb ontwikkeld en dat zou inderdaad zo kunnen zijn. Verkrampingen in spieren kan ik zo opsporen en veelal ook verhelpen. Kan het probleem door mij niet verholpen worden dan verwijs ik door. Als ik masseer ervaar ik echter mijn beperking niet meer en dat maakt het dat ik hou van mijn vak.”

Werkend als maatschappelijk werkster besloot Ineke een aantal jaar geleden te gaan doen wat echt bij haar past. Een eigen massagepraktijk waarin persoonlijke aandacht, sfeer en werken op gevoel centraal staan. Bijkomend voordeel van het afronden van de opleiding tot Massagetherapeut is dat alle zorgverzekeraars de behandelingen van Ineke Hovenkamp vergoeden wanneer er een aanvullende verzekering is afgesloten met alternatieve geneeswijzen.

Meer informatie over Ineke Hovenkamp en haar Massagepraktijk Quies (Latijns voor rust en ontspanning), zie staging2.MassagepraktijkQuies.nl of bel 06 24 76 72 72

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.