linderte en esmoreit winnen schoolhandbaltoernooi

Sportcentrum Tijenraan in Raalte stond donderdag vol met fanatieke jongens en meisjes, die meededen aan het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi. Nieuw dit toernooi was de Fair Play prijs, die beschikbaar is gesteld door Sportbedrijf Raalte ter promotie van sportief gedrag. De winnaar van de Fair Play prijs werd de Oostenwind. In totaal deden er 25 teams mee aan het schoolhandbaltoernooi, waarbij de organisatie ook dit jaar in handen was van handbalvereniging Kwiek.

Fair Play prijs en sportief gedrag
Namens Sportbedrijf Raalte overhandigde combinatiefunctionaris en schoolsportcoördinator Rob van Egmond de prijs aan de leerlingen van de Oostenwind. Alle scholen scoorden hoog op het gebied van Fair Play, maar de Oostenwind scoorde net iets beter dan de overige 9 deelnemende basisscholen. Rob van Egmond benadrukte daarbij dat hij trots was op de grote opkomst en het sportieve gedrag tussen de verschillende scholen en teams. Opvallend was bijvoorbeeld na afloop van elke wedstrijd netjes de handen werden geschud en de scheidsrechters bedankt werden voor de goede leiding.

Regionale samenwerking
Dit schooljaar stelt het Sportbedrijf bij alle schoolsporttoernooien de Fair Play prijs beschikbaar en vraagt zij daarmee aandacht voor sportief gedrag. In de hele regio Salland wordt vanuit een samenwerking met Sportbedrijf Deventer en UtHuus in Olst-Wijhe extra aandacht besteed aan Fair Play.

Johan Wolff maakte een mooie fotoreportage. Meer informatie over Fair Play is te vinden op staging2.sportbedrijfraalte.nl/fairplay.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.