lezing over de grutto in het annahuis in raalte

De grutto is door het Nederlandse publiek verkozen tot nationale vogel. Van alle grutto’s broedt 85 procent in Nederland Ons typische polderlandschap leent zich bij uitstek voor de grutto. Maar helaas staat de Grutto onder druk door onze steeds intensiever geworden landbouw. Er wordt die avond gesproken over beheersmaatregelen, in welke gebieden komt de grutto in onze omgeving nog voor, ook andere bedreigde of minder bekende weidevogels komen aan bod.

Naar aanleiding van de verkiezing van de grutto tot Nationale Vogel gaat Vogelbescherming op 19 en 20 maart 2016, daags voor de lente, een speciaal weekend organiseren rond het moment dat de meeste grutto’s terugkomen vanaf hun overwinteringsplek in Afrika en Zuid-Europa.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.