leo weghorst over einde tijenraan tijdperk het was wel ons kindje

“Natuurlijk is dit zonde. Het was toch wel ons kindje.” Met die woorden reageert Leo Weghorst (75) op de keuze van de gemeente om de horeca in nieuw Tijenraan te laten exploiteren door Sportbedrijf Raalte.

Al 45 jaar is de familie Weghorst verantwoordelijk als uitbater voor de horeca in het huidige Tijenraan. Sinds enige tijd heeft Leo’s zoon Arjan die taak van zijn vader overgenomen.

Maar met de komst van nieuw Tijenraan komt een einde aan deze jaren trouwe dienst, zo maakte de gemeente vandaag bekend. Na een selectieperiode bleken namelijk alle zeven geïntereseerde commerciële partijen – waaronder Weghorst – af te haken. Zodoende komt de exploitatie in handen van Sportbedrijf Raalte.

Niet haalbaar
Het kwam voor Leo niet onverwachts. “De eisen die werden gesteld waren gewoon niet haalbaar. En de verwachte omzet die werd gesteld evenmin. Blijkbaar waren wij niet de enige partij die daar zo over dacht.”

De tijden zijn volgens Weghorst behoorlijk veranderd, hetgeen de horeca-exploitatie er niet makkelijker op maakt. “Vroeger had je op zondag van 8.00 uur ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds een handbalprogramma. Nu heb je twee wedstrijdjes op een dag. Dat kan niet uit.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.