leerlingen uit moldavie en oostenrijk naar raalte

“Afgelopen november zijn er leerlingen uit deze landen bij ons te gast geweest en nu leggen onze leerlingen een tegenbezoek af”, vertelt Ellen Amse namens het Carmel College Salland.

In Italië verblijven de leerlingen in gastgezinnen in de stad Turijn en zullen ze lessen volgen en culturele activiteiten ondernemen. In Estland gaan de leerlingen naar Tartu, een middelgrote plaats in het zuidoosten van Estland. Ook daar verblijven de leerlingen in gastgezinnen, bij de leerlingen die ze eerder zelf in huis hebben gehad.

Oostenrijk
In diezelfde week komen acht Oostenrijkse leerlingen naar Nederland. Deze leerlingen komen van de Landwirtschaftliche Fachschule uit Zwetll, een plaats tussen Wenen en Linz. Het is een vakschool voor leerlingen die later willen werken in de sector Zorg en Welzijn. Deze week zal in het teken staan van lesbezoeken en allerlei culturele activiteiten. In september zullen leerlingen van het CCS een bezoek aan Oostenrijk brengen.

Moldavië
Zondag arriveren tien leerlingen uit Moldavië in Raalte in het kader van het project ORTa. Zij zullen deze week verblijven bij leerlingen uit klas 4 van het Carmel College Salland. ORTa is een project van drie verschillende Carmelscholen. Deze scholen hebben hun krachten gebundeld om leerlingen een aantrekkelijk groenprogramma aan te bieden. ‘Groene’ leerlingen van Twents Carmel College uit Oldenzaal, Carmel College Salland uit Raalte en St. Canisius uit Tubbergen gaan samen praktijkleren in Nederland of in het buitenland.

Door de wijziging van de wetgeving met betrekking tot de praktijkleergelden is het voor de individuele scholen steeds moeilijker geworden om de leerlingen een gevarieerd programma aan te bieden. Door ORTa blijft het voor leerlingen mogelijk om bij Praktijkleren te kiezen uit een breed scala aan groene werkvelden. Denk hierbij aan paardenhouderij, mechanisatie, bloemschikken, gezelschaps- en productiedieren, bosbouw en wijnbouw.

Jaarlijks gaan enthousiaste leerlingen uit klas 4 naar onder andere België, Moldavië en Oostenrijk en nu komen de leerlingen uit Moldavië dus naar Raalte. Voor deze week staan tal van activiteiten gepland, waaronder een bezoek aan een Sallandse bierbrouwer en een wijnboer. Om een indruk te krijgen van het programma van ORTa kun je kijken op: staging2.facebook.com/orta-groen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.