leer moestuinieren in een dag

Janneke Tops van Gezonde Moestuin verzorgt op vrijdag 18 maart van 9.30 tot 16.30 uur de cursus ‘Moestuinier in 1 dag’ in ’t Natuurlijk Huus in Raalte. De cursus richt zich op beginnende moestuinders, maar de ervaring heeft geleerd dat ook mensen die al moestuinervaring hebben veel opsteken deze dag. Elke deelnemer krijgt een persoonlijk tuinadvies en aan het einde van de dag is er alle ruimte voor persoonlijke tuinvragen.

Kweek & eet je eigen groente
Het is niet moeilijk: je eigen groenten kweken en heerlijke, gezonde maaltjes uit eigen tuin toveren. Maar enige basiskennis is daarvoor wel belangrijk. Op deze dagcursus leer je van Janneke Tops wat er bij komt kijken om zelf groentes te kweken, hoe je je eigen moestuin aanlegt, een goede compost maakt en nog veel meer. Moestuinieren is een kwestie van beginnen met gezond verstand. En gezond is het, want in je eigen moestuin kweek je natuurlijk ecologisch, zonder bestrijdingsmiddelen. Als we de cursusdag besluiten heb je een goede basis om komend seizoen gelijk aan de slag te gaan met een eigen plan voor je eigen tuin.

Ervaring cursist
Ervaring van een cursist: ‘Ik dacht eerst: o, hemeltje, moestuinieren, dat kan ik nooit. Ik deed mee met de cursus om mijzelf over de drempel te helpen, en dat is gelukt! Ik heb heel veel goede, onderbouwde en heldere informatie gekregen, en de prettige sfeer die Janneke uitstraalt enthousiasmeert enorm! Iets wat complex lijkt, kan ook heel eenvoudig gemaakt worden. Door bijvoorbeeld gewoon te beginnen met een wisselteelt met 6 vakken, dan zit je altijd goed. Deze cursus is absoluut een aanrader voor elke beginneling en elke ‘oefenaar’’.

Janneke Tops
Janneke Tops heeft in Wageningen biologische landbouw gestudeerd, en was vervolgens dertien jaar ecologisch tuinder op 2 hectare groenteteelt op een ecologische leefgemeenschap in Frankrijk. Sinds 2012 is ze weer in Nederland en verzorgt ze vanuit haar bedrijf ‘Gezonde Moestuin’ cursussen, lezingen en advies over gezond moestuinieren, de levende moestuinbodem en zelf compost maken, zelf zaden telen en vele andere onderwerpen die met gezond moestuinieren te maken hebben. Dankzij haar heldere, deskundige en inspirerende stijl heeft ze al honderden moestuinders een stap verder geholpen.

Meer informatie over Janneke Tops op staging2.gezondemoestuin.nl. Op deze website kun je je ook opgeven, maar je mag ook mailen naar gezondemoestuin@gmail.com

Meer foto's