kop staart botsing schopt verkeer rond raalte in de war

In de ochtendspits knalden drie auto’s op elkaar op de N35. Dat gebeurde tussen het viaduct bij Beaphar en kruispunt Bos. Het lijkt een typisch bumperkleef-ongeval: niet voldoende afstand houden en dan achterop je voorganger knallen als die onverwacht op de rem gaat.

Door het ongeval kwam het verkeer op dat wegdeel per direct stil te staan. En dat terwijl het aanbod van verkeer in de ochtendspits toch al voor minimaal langzaam rijden zorgt.

Het verkeer zocht al snel een sluiproute door Raalte Noord. Bij zowel kruispunt Bos als de afslag Ommen kun al snel in die woonwijk terecht komen om vervolgens de slingerende ringweg met rotondes en verkeersdrempels te nemen waarna je voorbij het ongeval weer op de N35 terecht komt.

Dat sluipverkeer zorgde met name op de rotonde in de Zuidwijklaan voor gevaarlijke situaties, omdat op dat tijdstip ook lange rijen fietsers vanuit Luttenberg en Lemelerveld op weg zijn naar de scholen in Raalte. Af en toe vond een sluiproute nemende chauffeur dat wel welletjes en schoot snel tussen twee lange rijen fietsers door. Voor zover nu bekend, is dat allemaal goed gegaan.

De N35 zal over een uur wel weer vrij gegeven worden. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.