Home / archiefcentraal / kinderen leren spelenderwijs op de boerderij

kinderen leren spelenderwijs op de boerderij

Wat kinderen dan leren op de Boerderijscholen? Niet alleen maar wat er zoal gedaan wordt op een boerderij. De leerervaringen gaan verder. Leerkrachten praten dan over leerervaringen op sociaal emotioneel gebied. Leren in de natuur, niet alleen ván de natuur, maar leren in het algemeen, buiten het klaslokaal, in de natuur, in een vrije omgeving. Niet netjes stilzitten in de schoolbanken, maar de handen uit de mouwen steken en terloops van alles opsteken.

Het concept van de Boerderijschool is om structureel minimaal 20 dagdelen per jaar met de klas naar de boer te gaan. Dat zal in Salland nu verder worden uitgewerkt om dat met een aantal scholen en agrarische ondernemers voor elkaar te krijgen.

Maar dat kan de kinderen niet zo veel schelen. Die hebben gewoon harstikke veel plezier gehad die tien tot twintig dagdelen dat ze op de boerderij meewerkten. Dat er stiekem wat van leerden, dat is mooi meegenomen.

Uit de logboeken blijkt hoe indrukwekkend de kinderen het gevonden hebben. Zo maar wat citaten:
‘toen de hond met een egel aan kwam lopen, dat vonden we wel wat eng’
‘helpen koeien melken en daarna met de boerin pannenkoeken bakken en natuurlijk opeten!’
‘grond opboren en dan kijken wat er allemaal in de aarde leeft’
‘de politie kwam ook langs, om te vertellen over veilig verkeer buiten het dorp’

Kijk ook eens op www.boerderijschool.nl

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.