kaartverkoop theater groene rivier gestart

De theatervoorstelling Groene Rivier is een initiatief van Stichting IJsselhoeven en gaat over wat er gebeurde rond de totstandkoming van de hoogwatergeul Veesen-Wapenveld. Het theaterstuk is geschreven op basis van gesprekken met bewoners en met de mensen die bij het project betrokken waren. Het wordt professioneel begeleid, door lokaal talent gespeeld en wordt in de tweede helft van mei vijf keer uitgevoerd op locatie.

De manier waarop de hoogwatergeul tot stand is gekomen was ingrijpend voor veel mensen in het gebied. De onzekerheid duurde lang, mensen mochten meepraten maar hadden soms ook het gevoel dat er niets met hun inzet gebeurde. Sommige bewoners zijn goed uit het proces gekomen, anderen veel minder. Duidelijk is dat het project het gebied letterlijk en figuurlijk op de kop heeft gezet. Al deze aspecten komen in de theaterproductie naar voren. In het stuk wordt niet alleen teruggekeken, het richt zich ook op de toekomst. Het gebied en de mensen die er wonen moeten verder. Ze moeten dat wat gebeurd is, een plek geven en het landschap opnieuw leren waarderen. Groene Rivier Theater hoopt daar aan bij te dragen. De productie, en ook de roman die bij gelegenheid van Groene Rivier verschijnt, biedt bovendien lering voor vergelijkbare projecten, elders en in de toekomst.

Het theaterstuk wordt op locatie gespeeld en begint op de loswal aan de Marledijk in Marle. Het zal zich op 5 verschillende locaties in het gebied afspelen. Op de vijf avonden (en de middag) worden de toeschouwers verplaatst op wagens. 

De avondvoorstellingen beginnen om 20.00 uur, de middagvoorstelling om 14.30 uur.
Kaarten kosten 12,50 euro (inclusief koffie); kinderen tot 12 jaar gratis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.