jason fredrick uit raalte bedrijft popsport

De 20-jarige Raaltenaar Jason Fredrick timmert hard aan de weg in de muziek. Deze maand is hij geselecteerd voor Popsport Overijssel, een coachingsprogramma voor jonge, talentvolle muzikanten die meer willen gaan doen met hun eigen muziek. Op zondag 24 april speelt hij voor het eerst in poppodium Hedon in Zwolle.

Jason (van Eunen) heeft de muziek van jongs af aan al mee gekregen. Na zanger te zijn geweest van de Carmel College Salland Big Band neemt hij nu zelf de gitaar ter hand. Jason deed met zijn eigen band ook mee aan de eerste aflevering van De Wraak in Salland. Vol enthousiasme is hij zijn eigen nummers aan het schrijven en zijn eigen stijl aan het vormen.

Inmiddels is Jason Fredrick hard bezig om zich als singer-songwriter te ontwikkelen en zichzelf op de kaart te zetten. Zijn Engelstalige nummers bestaan uit pakkende popsongs met een jazzy randje en een vrolijke melodie. Muzikale helden en inspiratiebronnen van hem zijn Jason Mraz, Jamie Cullum en Nielson.

Jason’s muziek is energiek, swingend en met bewegelijke moves neemt hij het publiek mee in zijn optreden. Dit is ook wat hij het liefst doet: het publiek entertainen met zijn muziek. In februari 2015 werd Jason Fredrick geselecteerd voor TOP TSG, een talentontwikkelingstraject voor singer-songwriters in samenwerking met poppodium Atak in Enschede.

Tijdens dit traject groeide zijn ambitie om meer te doen met zijn nummers en een band te vormen rondom zijn muziek. Inmiddels is deze mijlpaal bereikt en repeteert Jason samen met vijf enthousiaste muzikanten elke week in de oefenruimtes van Atak.

Na 2015 afgesloten te hebben als het voorprogramma van Andy Frasco in Atak belooft 2016 heel veel goeds voor Jason Fredrick. Nu hij geselecteerd is voor Popsport Overijssel zal hij een half jaar lang gaan werken aan zijn muziek, samen met professionals uit de muziek business.

Aan het eind van het coaching-programma wordt tijdens de showcase bepaald wie er doorgaat naar het landelijke traject. “Ik hoop door de selectie voor Popsport door te groeien als muzikant, om dan vervolgens Nederland te veroveren”, zegt Jason. Op zondag 24 april is Jason Fredrick voor het eerst met zijn band te bewonderen in poppodium Hedon tijdens Hedon Presents. De entree is gratis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.