ingrid roescher 100 000ste passagier buurtbus wijhe raalte

Ingrid ontving bloemen en een 10-rittenkaart, om gratis mee te reizen in de buurtbus. Wethouder Marcel Blind overhandigde haar een attentie vanuit de gemeente Olst-Wijhe. Daarnaast feliciteerde Syntus-coördinator Henk Wagenvoorde haar ook met een bos bloemen.

“‘De buurtbus draagt bij aan het vergroten van de leefbaarheid in de kleine kernen en levert hiermee een opmerkelijke prestatie in vijf en een half jaar”, zo memoreerde Marcel Blind.

Sinds het begin in september 2010 rijdt een 25-tal vrijwilligers per toerbeurt elk uur heen en weer tussen station Wijhe, door Boerhaar en Broekland naar Raalte station. Veel passagiers hebben het gemak van de buurtbus inmiddels ontdekt.

In haar eerste (proef)jaar vervoerde de buurtbus al 10.000 passagiers, ver boven het verwachtte en wettelijk geëiste aantal van 4800 per jaar. In de loop der jaren is het aantal passagiers alleen nog maar meer geworden. In 2015 vervoerde de buurtbus het dubbele van het aantal van het eerste jaar, wat inhoudt dat dit vier maal zo veel is dan de geëiste norm.

Vrijwilligers
De bus wordt bemand door vrijwilligers en rijdt volgens een vaste route en een éénuurs-dienstregeling tussen de kernen Wijhe-Boerhaar-Broekland-Raalte. Een voordeel van de buurtbus is dat men, buiten de vaste haltes in de kernen, ook elders op de route kan instappen. Even duidelijk zwaaien en de bus stopt voor je.

De opdrachtgever is de provincie Overijssel, Syntus zorgt voor faciliteiten o.a. de bus, de buurtbusvereniging Wijhe-Raalte is de uitvoerende partij. De gemeenten Olst-Wijhe en Raalte ondersteunen dit project van harte met een financiële bijdrage.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.