Home / archiefcentraal / ijsclub stokvisdennen investeert in duurzame middelen

ijsclub stokvisdennen investeert in duurzame middelen

Het ijsseizoen zit erop, helaas geen natuurijs in Dalfsen. Wel stonden de Stokvisdennen ruim in de belangstelling aangaande de prestaties van de trainingsgroep, die waren dit seizoen van een zeer hoog niveau, maar ook het bestuur van de ijsclub zit niet stil.

In 2018 bestaat IJsclub Stokvisdennen 50 jaar. Het bestuur van de IJsclub heeft zich ten doel gesteld om in 2018 de club op facilitair gebied klaar te hebben voor nog eens 50 jaar Stokvisdennen.

Dit betekent dat er geïnvesteerd moet worden, daarbij wordt er goed gekeken naar energie besparende maatregelen zonder dat de sfeer van de ijsclub wordt aangetast.
In 2014 is er een energiescan laten doen en uit deze scan zijn een aantal adviezen gekomen.

Op de wensenlijst staat nog: de verlichting van de ijsbaan vervangen (huidige lampen verbruiken veel en zijn niet meer na te leveren) en er is de wens om nog een materiaalschuur te mogen bouwen naast het clubgebouw. De aanvraag ligt hiervoor bij de gemeente. In beide gevallen wordt onderzocht of en waar er eventueel zonnepanelen geplaatst zouden kunnen worden.

Op deze manier wil de vereniging duurzaam investeren, duurzaam voor het milieu maar ook duurzaam naar de toekomst van de vereniging.

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.