historische vereniging houdt open dag in raalte

Altijd al willen weten wie jouw (verre) voorouders waren, wat ze deden, wat ze bezaten en wellicht nog andere interessante gegevens? Dan is het zeker de moeite waard om zaterdag 19 maart naar de ‘open zaterdag’ van de Historische Vereniging Raalte en Omstreken te komen. Daar helpen ze je op weg met jouw speurtocht in het verleden.

De open dag van de vereniging duurt van 10.00 uur tot 15.30 uur en wordt gehouden in het Tivoli-gebouw van De Landstede aan de Zwolsestraat 63. Zoals altijd is de toegang voor leden en niet-leden gratis. Koffie en thee is verkrijgbaar en kost 1 euro.

Tijdens de open dag zorgt het bestuur voor een boeiende uitleg over genealogie of stamboomonderzoek. Aan de hand van vele voorbeelden wordt de bezoeker meegenomen op de speurtocht langs de burgerlijke stand met akten van geboorte, huwelijk en overlijden, het gemeentelijke bevolkingsregister, de doop- en trouwboeken van de kerken (die in sommige gevallen teruggaan tot het midden van de 17e eeuw), het Kadaster, archieven van notarissen, de memories van successie (erfbelasting), de oud-rechterlijke archieven (ca. 1650 – 1812) van het schoutambt Raalte, markearchieven en andere interessante bronnen. De presentatie duurt ongeveer een uur.

Daarnaast is er weer volop gelegenheid om oude foto’s, negatieven, dia’s of documenten te laten scannen zodat ook anderen ervan kunnen genieten. Het scannen gebeurt ter plekke en de originelen kunnen direct weer meegenomen worden. Ook oude videobanden met bijzondere gebeurtenissen in Raalte zijn welkom: die kunnen worden gedigitaliseerd.  Dat geldt ook voor oude geluidsopnames.

Uiteraard is er volop gelegenheid zelf op verkenning te gaan in de omvangrijke historische collectie, zowel op papier als digitaal.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.