hip vanaf nu qinn womenswear

Qinn Womenswear opende vandaag (woensdag) haar deuren aan de Herenstraat in Raalte. De winkel zit in het pand waar voorheen HIP gevestigd was. “We kijken al jaren naar Raalte om een filiaal te beginnen, maar ik was eigenlijk tot de conclusie gekomen dat ons type winkel met ons soort assortiment er al was. Om ons succesvol in Raalte te vestigen, was een overname van HIP dus eigenlijk de beste keuze”, aldus eigenaar Rogier Hijkoop die met het filiaal in Raalte nu zijn elfde vestiging opent.

“Des te mooier was het dat Erika de Groot en haar dochters met de gedachte speelden om de winkel te verkopen en zich op de naastgelegen Livera te concentreren. We waren er dan ook snel uit samen. En dat in een tijd waarin veel ketens de deuren juist moeten sluiten.”

Hijkoop: “Onze kracht zit in de het contact met onze klanten. Winkelen draait om sfeer en service. Onze medewerksters zijn modeliefhebbers die er plezier in hebben om onze klanten mooi aan te kleden. Wij merken heus ook wel dat het niet vanzelf gaat, maar door een goede mix van betaalbare mode en een persoonlijke en ongedwongen sfeer, kunnen wij vooruit blijven kijken.”

Personeel
De medewerksters van HIP gaan mee naar Qinn. “Dat was geen enkele discussie. Rita, Yvonne en Marissa zijn de vertrouwde gezichten van de winkel. Zij kennen iedereen. Dat is zó belangrijk. Onze mensen zijn niet alleen het gezicht van de winkel, maar ook het karakter. Als dat klopt, dan is het zo leuk om winkelier te zijn. We versterken het team nog vanuit eigen gelederen met Erna. Zij kent onze werkwijze, zodat de hele overgang soepel zal verlopen.”

Qua collectie zullen er aanvankelijk hooguit enkele toevoegingen gedaan worden. “Tachtig procent van het Qinn assortiment werd ook al bij HIP aangeboden. Merken als Angels, Elvira, Enjoy, Dreamstar en NED blijven dus gewoon in het assortiment. We willen wel wat meer ruimte maken voor mode-accessoires en voor een aantal casual merken, zoals EDC, Buena Vista en Ltb. Verder gaan we een groter assortiment jassen opnemen en kunnen wij, dankzij de tien andere vestigingen, een breder fashion-aanbod neerleggen. Ten slotte gaan we meer communiceren met onze vaste klanten. Zo’n zes maal per jaar ontvangen zij een uitnodiging voor een actie of aanbieding. Verder kunnen klanten punten sparen die tweemaal per jaar kunnen worden verzilverd. Bij Qinn werken we met een vergelijkbaar spaarsysteem, dus de opgebouwde spaartegoeden gaan niet verloren.”

Hijkoop ziet het helemaal zitten in Raalte. “Het is natuurlijk best spannend, maar inmiddels hebben we met z’n allen al heel wat ervaring met uitbreidingen, dus we weten aan welke knoppen we moeten draaien. Gaandeweg het eerste seizoen zullen we nog wel tegen vragen en keuzes aanlopen, maar daar maken we ons dan wel weer druk om. Nu eerst de openingsweek tot een succes maken!” Of het gaat lukken is voor Hijkoop geen vraag, maar een zekerheid. “Iedereen is erg enthousiast over de nieuwe koers, dus ik heb er alle vertrouwen in!”

Je vindt Qinn Womenswear aan de Herenstraat 9 in Raalte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.