heiki laing pakt weer knappe vierde plek

Na een goede derde trainingstijd te hebben geklokt, leek bij het inrijden van de paddock door een ratelend bijgeluid uit de motor het noodlot toe te slaan. Gevreesd werd dat hij niet zou kunnen starten, maar de Haarlenaar beschikt over een goed team die een vervangende motor uit de hoge hoed toverde en deze binnen een mum van tijd vanuit Olst in Heerde aan de start had staan.

De start van de eerste manche was zeer matig te noemen en Heiki kwam als twintigste door. Maar hij zette meteen de aanval in en begon aan een inhaalslag. Van plek 20 naar plek 5 in drie ronden is noemenswaardig.

Heiki werd in de eerste manche op plek 7 afgevlagd. De start van de tweede manche pakte mede door een valpartij vlak voor het voorwiel van Laing nog minder goed uit. Maar ook hier herpakte hij zich goed en schoof in een rap tempo van een 25e plek naar een 5e positie, wat hem mede door een knap stuk teamwork en mentale fitheid wederom een vierde plek en in het dagklassement opleverde.

Wederom net buiten het podium, maar wel weer vol in de punten. Het wachten is op een eerste podiumplek, want die zit er in deze vorm zeker aan te komen.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.