heeten pakt weer eens een thuisoverwinning

Alex Booij, de hoofdtrainer van Heeten, vindt het een terechte overwinning. “Beekbergen kwam om niet te verliezen. Je zag al snel dat ze terug zakten, en in de counter er snel uit kwamen. Maar ik moet zeggen dat we dat goed onder controle hadden.” Toch was 1 keer het balverlies fataal in de eerste helft. “We verliezen de bal, daarna was het een goede dieptebal en vervolgens staan we met 1-0 achter”, aldus Booij. Het was de enige keer dat Beekbergen echt gevaarlijk werd.

In de tweede helft zette Heeten alles op alles om op gelijke hoogte te komen, maar in eerste instantie hadden ze daarbij geen geluk. Zo werd de bal na een knappe aanval van Heeten van de doellijn gehaald door een verdediger van Beekbergen, en trof de ploeg tot drie keer toe het aluminium. Booij: “Dan denk je wel van ‘het zal wel weer zo’n wedstrijd worden waarin het niet gaat lukken’. Gelukkig krijgen we een terechte penalty mee.” De spelers van Beekbergen lieten het er niet bij zitten en gingen op jacht naar een overwinning, maar een goed uitgevoerde counter van Heeten zorgde er voor dat de punten in Heeten bleven. “Dat was dik en dik verdiend.”

Het was pas de eerste keer dat Heeten in 2016 thuis speelde. Door diverse afgelastingen gingen de eerdere thuiswedstrijden niet door. Wel speelde de ploeg van Booij al drie keer een uitduel. “Tegen Epe en Overwetering zat winst er ook wel in. Maar toen stonden we uiteindelijk met lege handen. Dat zat er vandaag ook wel in, maar door een bepaalde onverzettelijkheid en de wil om te winnen hebben ervoor gezorgd dat we in de slotfase nog twee keer kunnen scoren.”

Volgende week zal Heeten proberen hetzelfde resultaat te behalen als de uitwedstrijd tegen Albatross. Eerder in het seizoen eindigde de onderlinge confrontatie nog in een 1-1 gelijkspel. De wedstrijd, die aanstaande zondag wordt gespeeld op sportpark Ugchelen, begint om 14.00 uur.

Meer foto's