heeten kan niet stunten tegen overwetering

Heeten heeft geen punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Overwetering: 3-1. Bij de rust was het nog 1-1. Hierdoor blijft de ploeg van Heeten-trainer Alex Booij in de onderste regionen van de derde klasse B. Eerder in het seizoen was 1-1 nog de eindstand in de confrontatie tussen beide ploegen.

Volgens Booij mag Heeten van geluk spreken dat ze niet al snel op achterstand kwamen. “Overwetering is een hele goede ploeg die veel beweging heeft. In de eerste 5 minuten was het tempo van hen zo hoog dat we met pijn en moeite de 0-0 konden vasthouden. Eerlijk gezegd had het ook 1-0 of 2-0 kunnen zijn.” Na het stormachtige begin kreeg Heeten beetje bij beetje meer grip op de wedstrijd. “We voetbalden vanaf dat moment heel goed mee en dat resulteerde in een aantal kansen”, aldus Booij. Eén van kansen was raak; een hoekschop werd gepromoveerd tot doelpunt. Echter was een verdedigende fout fataal en kon Bunjamin Özkök daar van profiteren: 1-1.

Ook het begin van de tweede helft was niet goed genoeg volgens de hoofdtrainer, maar dat bleef de eerste 10 minuten nog zonder grote gevolgen. Boij: “Pas daarna deed Overwetering er een tandje bij en konden ze de 2-1 en de 3-1 maken.” Deze doelpunten werden gescoord door Mohammed Kifeta en Bram de Haas. Na de 3-1 was het volgens Booij gespeeld, al kreeg Heeten nog een paar kleine kansen op een beter resultaat. “Overwetering deed genoeg om ons van het scoren af te houden.”

“Al met al was het een verdiende overwinning voor Overwetering”, aldus Booij. Als je zoals wij onderaan staat en je speelt tegen een veel hoger genoteerd elftal, dan geeft het goede spel van vandaag aan dat we helemaal geen slecht elftal hebben. Het verschil zit hem dan in de kleine dingen, zoals het afmaken van de kansen.”

Voor Heeten wacht nu de uitdaging om het goede gevoel om te zetten in punten. “Net als vorige week speelden we tegen een goed elftal. Ook toen lieten we bij vlagen uitstekend spel zien, maar nu spelen we de komende weken tegen lager geklasseerde elftallen. Dat is wel anders, kunnen we daar ook goed tegen voetballen? Daar maak ik me wel zorgen over.” Volgens de trainer zit hem dat vooral in het voetballende aspect van de tegenstanders. “Een kampioenskandidaat zal naar voren gaan spelen als ze de bal hebben, waardoor er ruimte ontstaat om zelf ook te kunnen voetballen. Maar een degradatiekandidaat zal meer voor het doel blijven hangen. Het is de vraag hoe we dat gaan oplossen.” Het eerste deel van het antwoord op die vraag kan volgende week al worden gegeven Heeten de uitwedstrijd tegen Beekbergen zal spelen. De wedstrijd tegen de nummer 9 van de ranglijst staat op de planning voor 13 maart. Aftrap is om 14.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.