haen tophandbal dalfsen ten einde

Na veel succesvolle jaren op nationaal en internationaal niveau gaat de stekker uit het tophandbal in Dalfsen. En ramp? Zeker voor die ambitieuze talenten die nòg beter wilden worden.

Ik kan me voorstellen dat zij die de stekker eruit getrokken hebben ook de handbalpijn hebben ervaren, echter je kunt ook stellen dat zij een verantwoorde beslissing hebben genomen. Zonder schulden stoppen is altijd nog beter dan met miljoenen schulden uiteindelijk dezelfde teleurstelling moeten ervaren.

Ik kijk hier bewust naar FC Twente. Jarenlang malversaties in de boekhouding kunnen leiden tot alsnog de stekker er uit. Maar dat is voetbal. Schuldeisers moeten heel veel inleveren en dan wil de gemeente voor maar liefst € 32.000.000,= garant staan. Moeten ze wel, want anders zijn zij ook miljoenen belastinggeld kwijt. De supporters van Twente roepen om hulp en dus een voorkeursbehandeling.

De spelers zijn, luisterend naar de interviews, hier niet mee bezig, zij gaan zo weer naar een andere club, als het salaris aantrekkelijk genoeg is. Clubliefde bestaat alleen bij de supporter.

Moet de gemeente Dalfsen de handbalploeg redden? De drang daartoe zal aanzienlijk minder zijn omdat het team niet één speelster uit de gemeente Dalfsen heeft en dat al heel veel jaren. Het management heeft gekozen voor tophandbal en dan speelt niet mee of je een lokale held in het team hebt.

Speelt bij Twente ook niet mee, speelt sowieso in topsport niet mee.

Aan de andere kant: de gemeente maakt wel heel graag gebruik van succesvolle sportieve prestaties van handbal tot Wennemars. Voor zover ik weet betaalt de gemeente ook al een fors deel, waar Kwiek in Raalte stinkend jaloers op zou zijn.

Dalfsen had in het vaandel staan dat zij talenten opleiden voor een tophandbalcarrière in het buitenland. Voor de jonge meiden is die kans nog levensgroot elders aanwezig (Papendal) en het opleiden van nog jongere talenten gebeurd in Raalte ook nog steeds. Veel talenten die in Raalte zijn begonnen zijn bij Dalfsen ingestroomd.

Vraag is nu natuurlijk: kan Kwiek hetzelfde overkomen als Dalfsen?

Uitgangspositie is duidelijk anders. Daar waar Dalfsen steeds een logisch kampioen werd, blijven ze in Raalte strijden aan de andere kant van de ranglijst, met als gevolg dat dit niet erg aantrekkelijk is voor toppers in spé om naar Raalte te verkassen.

Misschien toch tijd voor een echt Sallands topteam die sponsoring en media aandacht genereert en waar Sallandse speelsters ruim kansen krijgen?

Nu het Oranje-handbal zeer succesvol aan de weg timmert is het bijzonder gek dat juist in een handbalbolwerk als Salland een topteam zich terug trekt en de andere trots er alles aan moet doen om niet te degraderen.

Het kan verkeren.

Ik ben van mening dat als gemeenten als Zwolle, Enschede, Almelo en Deventer direct of indirect miljoenen investeren en blijven investeren in een bedrijfstak (!) voetbal, ook gekeken mag worden naar zaalsporttoppers in Overijssel die zelf al geld meebrengen om een ambitie na te streven.

In de genoemde plaatsen is het met het topsportniveau beroerd gesteld. Zelfs het amateurvoetbal kan gene potten breken.

Dus mijn oproep aan bv de provincie (want een gemeente als Raalte “parkeert” geld liever): stimuleer amateurtalenten, faciliteer Sallandse talenten. Het gaat niet altijd om geld, maar vaak meer om waarde!

Gun talenten hun droom, want dat wordt dubbel en dwars terug betaald!

Maar ja, wie ben ìk?

HAEN

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.