goudplevier in het vizier in het boetelerveld

Door Sjaak Bruggeman: Woensdag 9 maart, straffe zuidoosten wind, kracht 4 en zowaar heb ik een langgerekt lint met Goudplevier in het vizier! Ingezoomd op ongeveer de helft is duidelijk te zien dat ze bij gure omstandigheden allemaal met hun kopje tegen de wind in staan. Zo glijdt de wind over het lichaam en blijft het verenkleed mooi samen. Op deze manier behoudt deze goudkleurig gespikkelde vogel haar lichaamswarmte. Het laatst bekende broedgeval van deze in Nederland uitgestorven Rode Lijstsoort was in 1974. Nederland ligt op de trekroute van het hoge noorden naar het warme zuiden. Dit groepje doet zich nog even tegoed aan regenwormen en insecten en zal binnenkort weer aan de terugreis richting broedgebieden in Scandinavië of Rusland beginnen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.