go ahead eagles mist scorend vermogen

Het hondstrouwe publiek dat ook vrijdagavond weer massaal de Adelaarshorst opzocht verlangt al een tijd naar een avondje vermaak. Ook na het ontslag van Demmers is Go Ahead Eagles nog niet gaan sprankelen. De ploeg die eerder dit seizoen de ranglijst in de Jupiler League aanvoerde verloor een speelronde eerder kansloos van huidig koploper Sparta. Het benadrukte de matige periode waarin de Deventenaren al tijden verkeren. Thuis tegen FC Emmen werd de zoektocht naar de juiste vorm voortgezet voor de ploeg van trainer Hans de Koning.

En die ingeslagen weg is inmiddels een lange aan het worden. Tegen Emmen moesten de rood-gelen het zonder de geschorste Sander Duits en Xandro Schenk stellen waardoor Groenbast en Nieveld in de basis begonnen. Het betekende in de beginfase van het duel onwennigheid. Desondanks kreeg topschutter De Kogel al binnen vijf minuten de eerste kans van de wedstrijd. De spits kon echter een voorzet van Maatsen niet richting het doel van Telgenkamp krijgen.

Diezelfde Maatsen kreeg het publiek in het vervolg van de eerste helft een aantal keer op de banken met leuke acties. Onder aanvoering van de rechtsbuiten liet Go Ahead Eagles zien het combineren niet verleerd te zijn. Met een hoogstandje zette Maatsen zelf een puike aanval op om die vervolgens te laten eindigen met een voorzet waar De Kogel zijn voet net niet tegen aan kreeg.  Na een klein half uur te hebben gevoetbald liet de snelle aanvaller zich opnieuw zien met een actie naar binnen en een schot dat net naast ging.

Onemanshow

Vlak voor rust rondde Maatsen zijn onemanshow af door zijn directe tegenstander nogmaals in het hemd te zetten en alleen op het doel van Telgenkamp af te stormen. De keeper kwam als winnaar uit de strijd en in de nastoot hield FC Emmen met kunst en vliegwerk ook het doel schoon. Het was arbiter Otto direct het moment om af te fluiten.  

Na de theepauze dicteerde Go Ahead Eagles eveneens in eigen huis. De ploeg van De Koning deed het meest om de openingstreffer te forceren. De acties van Maatsen kwamen echter na rust niet uit de verf en omdat ook De Kogel het vizier niet op scherp had staan bleef de 0-0 lang op het scorebord staan. Het is al weken de grote vraag wie voor Go Ahead Eagles een doelpunt op zijn naam gaat schrijven wanneer niet de naam van topscorer De Kogel op het scorebord verschijnt.

Hoe langer de wedstrijd duurde hoe groter de kans werd dat de Deventenaren ook na de wedstrijd tegen FC Emmen het antwoord op die vraag schuldig moesten blijven. Aan de andere kant van het veld werd Zwarthoed een kwartier voor tijd voor het eerst echt serieus getest. De goalie voorkwam met een katachtige redding dat Deul de Emmenaren op voorsprong zette.  

Dat zou dan ook compleet tegen de verhouding in zijn, maar iedereen weet dat de wetten van eerlijkheid niet opgaan in het voetbal. Het werd dan ook zoals zo vaak dit seizoen ouderwets billen knijpen in de Adelaarshorst. FC Emmen zette in de slotfase van het duel nog even alles op alles om drie punten te ‘stelen’, maar uiteindelijk konnen Kolder en zijn manschappen niet verder komen dan een 0-0. Daar zullen de bezoekers uit Drenthe het meest gelukkig mee zijn, aangezien het scorend vermogen van Go Ahead Eagles weer te wensen overliet. De Koning heeft precies een week de tijd om zijn manschappen op scherp te krijgen. Dan komt MVV op bezoek. 

Foto’s: Johan Wolff | staging2.johanwolff.nl

Meer foto's