Home / archiefcentraal / gemeente raalte wijst aansprakelijkheid af in zaak haarman

gemeente raalte wijst aansprakelijkheid af in zaak haarman

Volgens de aansprakelijkheidsstelling zou de gemeente onrechtmatig hebben gehandeld door het instellen van de gerechtelijke procedure. Daarnaast zou de gemeente zich in haar communicatie onzorgvuldig en onrechtmatig hebben uitgelaten over de heer Haarman.

Het college heeft de aansprakelijkheidstelling voor advies voorgelegd aan de advocaat van het college. In dit advies geeft de advocaat aan dat er van onrechtmatig handelen door de gemeente geen sprake is, omdat de gemeente voorafgaand aan het instellen van de gerechtelijke procedure tegen Haarman zorgvuldig onderzoek heeft gepleegd. Daarnaast is volgens de advocaat voorafgaand aan het instellen van de gerechtelijke procedure getracht te komen tot een minnelijke schikking.

De advocaat concludeert ook dat de gemeente zich niet onzorgvuldig en onrechtmatig heeft uitgelaten over de heer Haarman in de verschillende publicaties. Er is volgens hem op een zakelijke wijze gecommuniceerd, waarbij de gemeente zich onthouden heeft van specifiek op de persoon gerichte persoonlijke verwijten.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.