gemeente dalfsen weer volledig groen

De beoordeling door de provincie komt in de vorm van kleuren tot uitdrukking. Bij groen is de zaak op orde, bij oranje zijn er diverse verbeterpunten en bij rood is de kwaliteit onvoldoende. Het behoeft geen toelichting dat het college hier bijzonder trots op is.

“Wij zijn dankbaar voor de inzet van alle betrokkenen die hier een bijdrage aan leveren. Met een bijzonder goed gevoel blijven we hard werken om deze prachtige gemeente op alle gebieden door te ontwikkelen zodat we niet alleen goed blijven scoren bij de provincie, maar bovenal bij onze inwoners”, aldus trotse wethouder Ruud van Leeuwen.

Inter bestuurlijk Toezicht
Provincies oefenen toezicht uit op de gemeenten, waterschappen en gemeenschappelijke regelingen in hun gebied. Deze vorm van toezicht is gebaseerd op vertrouwen, namelijk het vertrouwen dat de gemeenten hun taken goed doen. De eerste verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij de gemeenteraad. De provincie kijkt mee, maar op gepaste afstand en met terughoudendheid.

Toezicht op vijf gebieden
Het toezicht van de provincie heeft betrekking op de volgende vijf gebieden:
– Financiën: in hoeverre is de gemeente financieel gezond? Beoordeling vindt plaats aan de hand van onder andere de recente begroting en jaarrekening. Een structureel evenwicht is belangrijk.
– Wabo (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht): doel van de Wabo is een eenvoudige en snelle vergunningverlening en betere dienstverlening door de overheid op het terrein van bouwen, ruimte en milieu. Dit komt tot uitdrukking in onder andere de actualiteit van beleids- en uitvoeringsplannen en het werken met risicoanalyses.
– Wro (Wet ruimtelijke ordening): deze wet heeft betrekking op de totstandkoming en wijziging van ruimtelijke plannen. Hierbij worden onder andere structuurvisies en bestemmingsplannen beoordeeld.
– Archief: het gaat hier niet alleen om het archief, maar ook om de wijze waarop daarover wordt gerapporteerd en aanbevelingen worden opgepakt.
– Huisvesting: dit onderdeel betreft de opvang (huisvesting) van vergunninghouders (vluchtelingen die de asielprocedure hebben doorlopen en mogen blijven): heeft de gemeente aan de opgelegde taakstelling voldaan?

Op al deze gebieden scoort de gemeente Dalfsen dus ruim voldoende.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.