filmavond bij filmhuis olst

Code M 18.30
Code M is een spannende Nederlandse jeugdfilm over een speurtocht naar een (letterlijk) geheim wapen. Als haar opa een auto-ongeluk krijgt, neemt de 11-jarige Isabel zijn zoektocht naar het legendarische zwaard van musketier D’Artagnan van hem over. Samen met haar neef Rik en haar vriend Jules gaat ze op avontuur door kastelen en grotten. Maar ze merkt al snel dat ze niet de enigen zijn die op zoek zijn naar het magische zwaard. Het drietal moet een code zien te ontcijferen en tegelijk kapers op de kust om de tuin zien te leiden. Vanaf 6 jr.; 2015; 98 min. ; Nederlands gesproken.

The Imitation Game 20.30
Een indrukwekkend biografisch verhaal: The Imitation Game, over het leven van de briljante Britse wiskundige Alan Turing. Hij wist tijdens de Tweede Wereld Oorlog de code van de Duitsers te kraken en dat hielp erg mee aan de overwinning van de geallieerden. De film is vergelijkbaar met klassiekers als “Good Will Hunting” en “A Beautiful Mind”. Qua personage is Turing nog ‘complexer’. Vanwege zijn homoseksualiteit, die toen nog verboden was, komt deze man zwaar in de problemen. Door chemische castratie wordt de persoonlijkheid van deze oorlogsheld gebroken. 2014; 114 min.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.