fiets mee met ftc heikera tijdens open wielerdag

De deelnemers aan de Open Wielerdag worden om 13.00 uur mét racefiets bij Zaal Oortwijn in Heino verwacht, waar ze door clubleden welkom worden geheten. Na een korte toelichting wordt samen met de club een mooie route naar Lemele gefietst.

Het eerste deel van rit is gemeenschappelijk, onderweg wordt men door de leden bijgepraat over club. Tijdens de koffiepauze bij café De Driesprong in Lemele is er volop gelegenheid om vragen te stellen en worden de groepen opgesplitst. De deelnemers krijgen dan namelijk de keuze om verder te fietsen met een rustige of snellere groep. (max. 55 km).

Omstreeks 15.30 uur zijn beide groepen in Heino terug (motto: samen uit, samen thuis) en zal in Zaal Oortwijn onder het genot van een drankje nog even gezellig nagepraat worden over de trainingsrit.

Wie niet over een racefiets beschikt, krijgt tóch de kans om mee te fietsen. DICKS Fietsen, hoofdsponsor Heikera, is bereid een leenfiets en/of helm beschikbaar te stellen. Dit moet echter wel een week tevoren worden aangevraagd.

Trainingstochten
Elke zaterdagmorgen en dinsdagavond organiseert Heikera trainingtochten van twee uur met een gemiddelde snelheid van 25 km/uur. Op de zondagmorgen en de woensdagavond zijn er ook trainingstochten van twee uur met een gemiddelde snelheid van circa 28 km/uur. Elke groep kent wisselende wegkapiteins, die de route bepalen en het tempo bewaken. Deelnemers komen, waar mogelijk, om beurten op kop.

Op de donderdagavond traint de snellere groep. Men fietst om beurten op kop gedurende ruim twee uur met een gemiddelde van circa 35 km/uur.

Opgeven voor de Open Wielerdag kan via info@heikera.nl (zonder aanmelding ben je overigens ook van harte welkom) Let op: een helm is verplicht. Voor meer informatie kun je terecht bij Drikus Ganseij via 0572-394442.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.