extra aanvaller helpt go ahead eagles weer aan doelpunten

Na drie wedstrijden niet zelf te hebben gescoord was het doel voor de spelers van Go Ahead Eagles duidelijk: het netje laten trillen in de thuiswedstrijd tegen FC Oss. Een tegenstander waar Go Ahead Eagles eerder dit seizoen als trotse koploper op bezoek kwam, maar ook hopeloos onderuit ging (3-0). Het bleek een voorbode voor een hele serie daaropvolgende wedstrijden. In Oss werd namelijk de neerwaartse spiraal ingezet en de weg omhoog is nog altijd niet gevonden.

Trainer Hans de Koning maakte dat duel destijds niet mee en was dan ook een van de weinigen die geen angst voor FC Oss kende. Met De Kogel, Maatsen, Wolters en Ten Den weer eens in de basis stak de coach niet onder stoelen of banken dat er gescoord moest worden. En op diezelfde banken stond het publiek al na tien minuten te springen. De tactiek van De Koning werd beloond door Sander Duits die een voorzet achter doelman Mous kopte.

In tegenstelling tot de wedstrijd in Oss had Go Ahead Eagles in de eigen Adelaarshorst niets te vrezen van de tegenstander. De rood-gelen konden naar hartenlust combineren en af en toe werden alleraardigste aanvallen op de grasmat ten toon gesteld. Na een onoplettendheid in de verdediging van FC Oss werd de voorsprong zelfs verdubbeld. Maatsen gaf voor en uitgerekend Ten Den, die weer eens een kans kreeg, gaf het laatste tikje en dat leverde de 2-0 ruststand op.

De offensieve speelwijze van De Koning zorgde voor een ongekende luxe. De voorsprong zorgde er echter ook voor dat de drang naar doelpunten direct weer was gestild aan Deventer zijde. Omdat FC Oss totaal niet in het stuk voor kwam werd het een gezapige tweede helft in de Adelaarshorst. Randy Wolters kreeg wel al snel na rust een grote kans, maar zijn inzet ging rakelings voor het doel van Oss-doelman Mous langs.

Omdat de genadeklap lange tijd uitbleef kroop FC Oss beetje bij beetje uit zijn schulp. De ploeg liep meer naar voren en dat leverde aan de andere kant steeds meer ruimte op. Teije ten Den profiteerde daar optimaal van door aan de buitenspelval te ontsnappen na een dito pass van Maatsen. Eén op één met doelman Mous schoof de spits zijn tweede en Go Ahead Eagles’ derde treffer koelbloedig binnen.

Hek van de dam

Het hek bleek toen van de dam te zijn want slechts een minuut later verruilde Ten Den de rol van afmaker voor die van aangever. De andere spits en topscorer van Go Ahead Eagles Leon de Kogel prikte de voorzet van Ten Den binnen en verscheen zodoende wederom op het scorebord.

En ook De Kogel liet het niet bij één keer. Een kwartier voor tijd kreeg de boomlange nummer negen de bal plots voor zijn voeten en haalde hij wederom treffend uit: 5-0. Duidelijke cijfers. Zakte Go Ahead Eagles uit bij FC Oss nog totaal door de ondergrens, in de thuiswedstrijd tegen diezelfde tegenstander is de weg omhoog gevonden. Of de club dat pad voor langere tijd bewandelt wordt zal op 1 april moeten blijken. Dan treden de Deventenaren aan tegen Almere City. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.