eerste stappen naar nieuw sion gezet

Stichting Nieuw Sion heeft de eerste stappen gezet naar de nieuwe situatie van de voormalige abdij Sion in Diepenveen. De leden van de initiatiefgroep hebben zich verdeeld over zeven werkgroepen en gaan maandelijks om tafel om vorderingen te bespreken.

“Er moet natuurlijk veel besproken worden. Maar die maandelijkse bijeenkomst dient ook het doel te waarborgen waar het met Nieuw Sion om begonnen is”, stelt de initiatiefgroep.

Men wil namelijk voorkomen dat het project ‘gerund’ gaat worden. “Het doel van Nieuw Sion is dat het een plek blijft waar mensen dichter bij God, bij zichzelf, bij de medemens en bij de natuur kunnen komen door gebed en contemplatie, stilte en eenvoud, handenarbeid en gastvrijheid. En dus wordt tijdens die maandelijkse bijeenkomst nadrukkelijk de stilte, elkaar en God gezocht.”

Werkgroepen
Er zijn zeven werkgroepen in het leven geroepen. De werkgroepen ontfermen zich over: bewoning van voormalig abdij, randvoorwaarden voor die bewoning, natuurbeheer, natuuronderhoud, vormgeving van getijdengebeden, financiën en pr en communicatie.

“Daarmee wordt zo’n beetje alles gecoverd wat er moet gebeuren”, stelt de stichting. “De leden van de initiatiefgroep hebben zich over al deze werkgroepen verdeeld en vervolgens worden anderen uitgenodigd om mee te denken en mee te doen.”

Kwaliteit voor snelheid
De initiatiefnemers benadrukken dat kwaliteit voor snelheid gaat. “Mede doordat we het belangrijk vinden om zorgvuldig te werk te gaan, gaat het misschien niet zo snel als gehoopt wordt.”

De Vulikerweg, zeg maar de oprijlaan naar de voormalige abdij, valt ook onder de verantwoordelijkheid van de Stichting. De eerste werkzaamheden daaraan zijn al zichtbaar; onlangs hebben vrijwilligers de knipgaten in de weg gedicht.

Momenteel wordt de voormalige abdij tijdelijk bewoond door de ‘abdijoppassers’.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.