dorpstandarts keert terug in heeten

Cees Nelis is al veertien jaar tandarts. Hij is eigenlijk op aanraden van zijn moeder tandheelkunde gaan studeren. “Ik had altijd een beeld van een tandarts als een man die in een klein kamertje de hele dag met andermans tanden en kiezen bezig is, maar na een kijkje in de praktijk van de buurman was ik verkocht. Dit is het beroep wat ik wilde gaan doen. Mensen helpen bij de verzorging van hun gebit, in een ontspannen en open sfeer.”

Open praktijk, tijd voor een praatje
Voor tandarts Nelis is een open praktijk heel belangrijk. Hij is niet de ‘strenge’ soms wat afstandelijke tandarts, maar juist iemand die graag een praatje maakt met zijn patiënten. Een grapje op zijn tijd zeker weet te waarderen en volgens zijn assistentes gezellig en belangstellend is. “Dat vind ik leuk om te horen. Het gevoel van een dorpstandarts zijn vind ik belangrijk, maar ik ben wel iemand die zegt waar het op staat, doorpakt bij een behandeling en mijn streven is ook om de patiënt binnen een afspraak behandeld te hebben. Uitzonderingen daargelaten wil ik niet dat een patiënt komt voor een controle en dan bij wijze van spreken voor het vullen van een kies een nieuwe afspraak moet maken. Zo werk ik nu niet en zo werk ik ook straks in Heeten niet.”

Leefbaarheid in Heeten
De stap om in Heeten een praktijk te beginnen komt eigenlijk door het contact met een tandtechnicus uit Heeten. Hij vertelde dat er in het dorp grote behoefte is aan een tandarts. De oude bibliotheek aan de Uilenbroekstraat viel direct op als geschikte locatie voor een tandartspraktijk. Het pand wordt nu verbouwd en begin april gaat Cees Nelis daar als tandarts aan de slag.

Plaatselijk Belang Heeten is blij met de komst van een nieuwe tandarts. De vereniging houdt zich al jaren bezig met de leefbaarheid in het dorp en de komst van een eigen tandarts is een mooie stap.

Verzorging en preventie door assistentes
Heeten krijgt een tandartspraktijk waar samen met een tandtechnicus volledige behandelingen kunnen worden uitgevoerd. Samen met zijn assistentes biedt Nelis een complete verzorging aan. De laatste jaren is er veel veranderd op het gebied van gebitsverzorging, zo behandelen zijn assistentes ook zelf veel patiënten. Met name voor kinderen kan die aanpak heel succesvol zijn. “Kinderen zijn soms wat bang voor de tandarts, maar mijn assistentes weten daar prima mee om te gaan. Zij behandelen zelf hun eigen patiënten, jong en oud, geven advies en werken preventief om de gebitten gezond te houden. Je merkt namelijk dat de laatste jaren kindergebitjes slechter worden. Dat komt door de voeding, kinderen krijgen veel suiker en frisdrank binnen en dat tast de tanden aan, maar ook onwetendheid over mondverzorging speelt daarin een rol.”

Voor inlichtingen over de nieuwe praktijk is de website staging2.tandartsheeten.nl of bel op 0572 214020 of tijdelijk 06 39196257

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.