dik 200 atb ers rijden beltetocht in prachtig weer

De organisatie van de Beltetocht kreeg vandaag veel lof over het parcours en de uitpijling van de toertocht, die vanuit MFA De Belte werd gereden. Beide afstanden (35 en 50 km) boden de nodige uitdagingen. Zowel de ervaren MTB-ers als de beginners kwamen aan hun trekken. Minpunt was de tegenvallende deelname, ondanks het mooie weer dus.

De organisatoren, CRT Raalte afd. ATB en de activiteitencommissie van SV Nieuw Heeten, konden zo’n 225 rijders en rijdsters inschrijven. Een groep van jeugdige ATB-ers reed de tocht onder begeleiding. Deze jeugdbegeleiding werd mede mogelijk gemaakt via een sportstimuleringsfonds van de gemeente Raalte.

Dit jaar waren de wat mindere weersvoorspellingen en wellicht de voorjaarsvakantie oorzaak van een geringer aantal deelnemers: de verwachtingen waren erg nat, terwijl het allemaal meeviel. De zon scheen de gehele ochtend!

Ook dit jaar konden de ATB-ers in een aantal technische tracks hun kunnen tonen; niet iedereen lukte het daarbij het hele traject fietsend af te leggen. De pret was er echter niet minder om.

De organisatie roemt de grote inzet van de vrijwilligers: ruim 50 leden van beide clubs waren actief bij catering, uitpijlen en inschrijving. WR Bikes zorgde voor de (nodige) technische ondersteuning. Een aantal verkeersregelaars zorgde ervoor dat oversteken en parkeren zonder problemen verliep. De EHBO hoefde gelukkig nauwelijks in actie te komen.

Het aantrekkelijke parcours werd mede mogelijk gemaakt door de medewerking van Staatsbosbeheer en enkele particuliere grondeigenaren.

Volgend jaar wordt de Beltetocht weer begin maart gehouden: op zondag 5 maart 2017.

Meer foto's