den daas wil niet inhoudelijk ingaan op de luierproef

Deze maand staat het verbrede plan weer op de politieke agenda. Via de kinderopvang wil de gemeente ouders van luier-gebruikende kinderen wijzen op het financiële en milieuvoordeel dat je hebt bij wasbare luiers. Die kun je namelijk hergebruiken. Dat scheelt productiekosten, maar het zorgt er ook voor dat je je grijze container veel minder vaak aan de weg hoeft te zetten.

Opiniemaker Dick Mars vroeg Den Daas om een reactie op zijn opiniestuk, waarin hij zich afvroeg hoe het kan dat de politiek zich bezig houdt met de randen van de pilot, maar inhoudelijk helemaal niet in gaat op wat nu eigenlijk nut en noodzaak is van de proef.

Den Daas reageerde in eerste instantie helemaal niet op de vragen van Mars. Toen onze opiniemaker dan op z’n minst om een bevestiging van ontvangst van de mail vroeg, was het antwoord weer niet inhoudelijk. Den Daas: “Bij de behandeling van het ‘oude’ voorstel was LA kritisch over nut en noodzaak van deze dure pilot. Nu het voorstel nog duurder uitvalt lijkt het mij niet uitgesloten dat we uiteindelijk tegen gaan stemmen.”

Dat is niet dat je zegt ‘dat is een politicus die uitlegt wat hij aan het doen is’. Mars: “Wel een beetje cynisch dat het duurder is geworden, mede door uw handelen in de eerste termijn, en dat dat nu wellicht leidt tot tegenstemmen. Ik heb – indirect – hiermee wel antwoord gekregen op mijn vraag. Toch is het niet wat ik hoopte. Misschien moet ie mijn opinie nog eens lezen.”

Nou, dat kan hier.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.