burger belangen wil overlast van bomen in kaart brengen

BurgerBelangen roept Raaltenaren die overlast ondervinden van gemeentelijke bomen zich te melden. Fractievoorzitter Ben Nijboer wil deze ervaringen meenemen in de lopende discussie over het kap- en groenbeleid, dat dit najaar wordt vastgesteld.

Het kan dan gaan om bomen die vanwege de ouderdom dode takken laten vallen, die voor hars op auto’s zorgen of op een andere manier voor overlast zorgen.

“De afgelopen maand ben ik meerdere malen benaderd door mensen die aangeven echt last te hebben van bomen of takken, maar daarvoor tevergeefs bij de gemeente aan de bel trokken”, verklaart Ben Nijboer de actie.

“Bovendien hoor ik regelmatig dat mensen het heft in eigen hand nemen, omdat, zo wordt dan gezegd: ‘als ik het aanvraag, dan krijg ik een hoop heisa en doen ze nog steeds niets’”. Nijboer kwam ook situaties tegen van mensen die overlast ervaren, maar dat niet durven te melden omdat ze bang zijn voor de reacties.

Voorbeelden en oplossingen
BurgerBelangen wil de meningen en ervaringen juist meenemen in de discussie. “Het is van belang dat alle meningen en ervaringen worden meegenomen en dat rekening wordt met de belangen van omwonenden. Ik ben daarom benieuwd naar concrete praktijkvoorbeelden waar inwoners overlast ervaren, en wat zij – in hun situatie – voor oplossingen zien.”

Het kan daarbij zowel gaan om wensen tot opsnoeien, vervangen of verplaatsen van bomen. Praktijkvoorbeelden kunnen gemeld worden door een mail te sturen naar ben.nijboer@hotmail.com. Meldingen worden desgewenst vertrouwelijk behandeld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.