buiter beton viert 35 jarig jubileum dus partytime in balkbrug

Als Jan Buiter bij schatting moet benaderen hoeveel sierstenen hij in de afgelopen drie-en-een-half decennia heeft verkocht, moet hij even diep nadenken. Hij komt dan tot de conclusie dat er met zijn producten omgerekend globaal ruim 20.000 vierkante kilometer bestraat moet zijn. Een rondwandeling over het terrein leert al snel dat Buiter Beton werkelijk van alle markten thuis is. Of het nu gaat om tuintegels, sierbestrating, erfafscheidingen, tuinverlichting of tuinhout, je kan het zo gek niet bedenken of het is er. “Soms sta ik er zelf van te kijken”, bekent Jan Buiter.

“Toen ik op de boerderij van mijn vader begon met de verkoop van agrarische betonplaten had ik nooit durven dromen dat mijn eenmanszaakje ooit uit zou groeien tot een bedrijf als dit.” Over het geheim van zijn succes hoeft hij niet lang na te denken. “Dat is natuurlijk in de eerste instantie te danken aan ons uitgebreide assortiment en de persoonlijke service”, zegt hij. “Maar ook de trend waarin de tuin meer en meer wordt gezien als een tweede woonkamer speelt mee. Het wordt het steeds belangrijker om die zo mooi mogelijk in te richten en om aan die vraag tegemoet te komen, reizen wij stad en land af om steeds de nieuwste trends aan te kunnen bieden.”

Het assortiment is in de loop der jaren stevig uitgebreid en bestaat ondertussen uit duizenden verschillende artikelen, die niet alleen te zien zijn in de jaarlijkse Terras & Trends catalogus, maar ook in de showtuinen van de hoofdvestigingen in Balkbrug en in de overige vestigingen. “In 2001 hebben we Steen- en Tegelhandel De Vries in Hengelo overgenomen”, vertelt Jan. “Eind 2014 werden we eigenaar van Koster Tuinmaterialen in Naarden en in januari 2016 startten we een nauwe samenwerking met Kusters 2.0/Terras en Trends in het Limburgse Heide. Deze vestigingen draaien zelfstandig, maar voeren allemaal de complete collectie van ons eigen merk Terras & Trends.”

Inmiddels bestaat het bedrijf alweer 35 jaar en telt 35 medewerkers, waaronder dochter Lydia en schoonzoon Pieter. “Lydia en ik vormen samen de directie”, vertelt de ondernemer. “Hoewel ik haar altijd vrij heb gelaten in haar beroepskeuze, gaf zij al heel jong aan dat ze bij mij in het bedrijf wilde. Het werk ligt haar en ik ben er heel blij om dat ze mij over een aantal jaren zal opvolgen. Ik vind het een hele mooie gedachte dat mijn levenswerk doorgezet zal worden.” Of er dan veel zal veranderen? Lydia verwacht dat dit wel mee zal vallen. “Omzet is belangrijk, maar de menselijke maat is ook voor mij het uitgangspunt”, zegt ze. “Wij zijn misschien een grootbedrijf, maar hebben nog altijd de mentaliteit van de kruidenier om de hoek en dat wil ik graag zo houden.”

Het familiebedrijf bestaat dit jaar maar liefst 35 jaar. Dat wordt gevierd met een festijn voor genodigden op 1 april en een Open Dag op 2 april van 10.00 t0t 16.00 uur voor iedereen die zin heeft in een feestje. Tijdens de Open Dag zijn er ook dit keer weer heerlijke broodjes hamburgers en braadworsten gratis verkrijgbaar. Terwijl de kinderen zich vermaken met de talloze kinderactiviteiten, zoals een springkussen en een echte clown, kunnen hun ouders en andere volwassenen kennismaken met de alweer vernieuwde showtuin, onder het genot van een kopje koffie of ander drankje. ’s Middags vanaf 14.00 uur is er een doorlopend optreden van de Stuwzangers. Wie jarig is trakteert, dus tijdens de Open Dag zijn er voor iedereen diverse leuke acties en aanbiedingen. Voor iedere bezoeker ligt de nieuwe Terras & Trends catalogus klaar.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.