bridgeclub heino viert 25e verjaardag

De bridgeclub Heino is niet zomaar een gezellig onderonsje. Met 175 leden telt de club serieus mee in de regio en vervult een belangrijke maatschappelijke rol in de gemeenschap. Op elke donderdagavond en maandagmiddag nemen telkens ruim honderd bridgers elkaar competitief de maat in zalencentrum Oortwijn. De club bestaat dit jaar 25 jaar en dat wordt natuurlijk gevierd.

“Nu, 25 jaar geestelijk fit en vitaal binnen de Nederlandse Bridge Bond, houden we een spectaculaire jubileumfeestdrive. Op 28 april vieren we dat in 1991 het oprichtingsinitiatief werd genomen”, vertelt Jan Jonge Poerink, voorzitter BC Heino.

“In het begin werden alle uitslagen nog handmatig geschreven en meldde men zich aan of af door bij de apotheek een briefje, geen receptje, in te leveren. Tegenwoordig gaat het rekenwerk heel wat geavanceerder, met behulp van een computerkastje op elke wedstrijdtafel, waarbij de uitslag direct na afloop van de laatste ronde bekend is en op de accurate website van de club al bekend wordt gemaakt voordat men thuis is. Bridge is daarmee een denksport, waarmee je elkaar sportief kunt aftroeven.”

20e Lentedrive op zaterdag 19 maart
Juist ook dit jaar houdt de club voor de 20e keer een grote lentedrive met ruim 250 deelnemers uit de wijde regio, waarbij de bridgeparen uitzwerven over zeven locaties.(Zalencentrum Oortwijn, Kookstudio Van Dam, Chinees rest. Hong Bin, Dorpshuus Heino, Café Restaurant Marktzicht, Het Kerkhuus en het Care Hotel). “Het is een amusant gezicht wanneer de bridgers zich elke ronde door het centrum van Heino verplaatsen.”

Dat gebeurde in 1997 voor het eerst. De scores werden toen bijgehouden op de alom bekende scoreslips en scholieren zorgden voor het ophalen van de strookjes en het invoeren van de resultaten in de computer. Het was de toenmalige Kroegendrivecommissie, met Jan van Zijtveld, Gerard Schulte en Henry Croymans gelukt de eerste drive te organiseren.

“Nu is de uitslag veel sneller bekend. Ook de naam Kroegendrive is niet meer passend en ingeruild voor Lentedrive. Een aantal locaties zoals het Kerkhuus, het Carehotel en Kookstudio Van Dam konden immers moeilijk kroeg genoemd worden. De commissie bestaat op dit moment uit Anny Buis, Anton Buis, Guus Flipse, Frans Hannink en Joop Kloosterman. Zij maken er dit jaar een bijzondere drive van nu het is uitgegroeid tot een regionaal gerespecteerd bridgetoernooi.”

Beginnerscursus in september
In september start de club ook een nieuwe beginnerscursus in Heino met ervaren docenten. Er is voldoende animo voor, maar men kan zich zeker nog aanmelden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.