afwisselend programma wielercafe raalte

Vanaf half acht verwelkomt Stillus de cafébezoekers. De Raalter coverband komt met een akoestische bezetting naar het Wielercafé. Klokslag acht uur komen de eerste verhalen uit de koffer met wielertruien van Harm Jobs van Wielermuseum Twente. Even daarna gaat presentator Bas Steman de eerste ronde met gesprekken in. Hij spreekt dan met Jelle Nijdam, Edwin Ophof en Henk Schipper.

Ongetwijfeld komen dan de zes Touretappes van Turbo Jelle en de wereldtitel van Ophof ter sprake. De tweede gespreksronde is de ‘Vrouwentafel’. Vera Koedooder, Loes Gunnewijk en Loes Markerink zaten nogal eens bij elkaar in één ploeg, en gaan ongetwijfeld vertellen hoe het vrouwenwielrennen in elkaar steekt. De laatste gespreksronde wordt gevormd door Bart Voskamp, Leon van Bon en Gert Jakobs. Dat belooft een bijzondere afsluiting te worden. Jakobs heeft van alle gasten het minst gewonnen, maar staat bekend als de man met de meest fantastische anekdotes. Niet voor niets is hij een graag geziene tv-gast tijdens de Tour de France.

Filmfragmenten
De gesprekken worden steeds met klassieke filmfragmenten ingeleid. Ook wordt het roemruchte spel ‘Petje Op Petje Af’ gespeeld, vanzelfsprekend met louter wielervragen.
De gesprekken worden afgewisseld met optredens van Stillus. Er is zelfs een kans dat ze met een Sallandse versie van het beroemde fietslied van Skik ‘Op Fietse’ komen.

De organiserende wielervereniging CRT heeft er alles aan gedaan Vital Centre om te bouwen tot een heus Wielercafé. De hele inrichting van de sportschool wordt omgetoverd tot een café, waarbij de spotlights zijn gericht op de centrale stamtafel. De zaal staat en hangt vol met retrofietsen en wielertruien. Harm Job van het Twents Wielermuseum komt met een koffer vol wielertruien en evenzoveel verhalen. Op de drankkaart prijken diverse Belgische biertjes.

De belangstelling voor het Wielercafé is groot. De organisatie heeft 160 toeschouwers begroot, die zijn er intussen al. Er is echter nog ruimte voor de verkoop van zo’n vijftig kaarten. Op staging2.wielercaferaalte.nl zijn de voorverkoopadressen in Raalte, Heino, Lemelerveld, Haarle en internet te vinden. In de voorverkoop kosten de kaarten 10 euro, wie op de avond zelf nog een kaart koopt, betaalt vijftien euro.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.